Gündem Türk basınının duayenlerinden Nail Güreli yaşamını yitirdi

Türk basınının duayenlerinden Nail Güreli yaşamını yitirdi

Paylaş
Türk basınının duayenlerinden Nail Güreli yaşamını yitirdi

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti önceki Başkanlarından Nail Güreli İstanbul'da vefat etti

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Olcayto Nail Güreli'nin ölümünün ardından başsağlığı mesajı yayınladı.

Olcayto başsağlığı mesajında, “Türkiye Gazeteciler Cemiyeti önceki başkanlarından kıdemli gazeteci yazar Nail Güreli'yi kaybetmenin büyük üzüntüsü içindeyiz. Meslektaşım ve kardeşim Nail Güreli gazeteciler için örnek bir kişiydi. Gazetecilik mesleğine ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'ne çok uzun yıllar hizmet verdi.Nail Güreli'yi sevgi ve saygıyla anıyoruz. Ailesine ve basın topluluğumuza başsağlığı diliyoruz" dedi.

CENAZESİ YARIN TOPRAĞA VERİLİYOR


Güreli'nin cenazesi 28 Ekim Cuma günü Levent Camii'nde kılınacak ikindi namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedilecek.

Nail Güreli kimdir?


1932 doğumlu gazeteci ve yazardır. Gazeteciliğe, 1952 yılında Hizmet gazetesinde muhabir olarak başladı. Son Posta, Son Telgraf, Tan, Akşam, Vatan, İkdam, Hürriyet Haber Ajansı, Hürriyet, Güneş ve Milliyet gazetelerinde çalıştı. En son Günlük Evrensel gazetesinde yazılar yazdı. 1959 yılında, yılın gazetecisi seçildi. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin çeşitli kademelerinde çalıştı ve 18 Mart 1994'ten 3 Nisan 2001 tarihine kadar başkanlığını yaptı. Mine Güreli ile evli ve bir çocuk babasıdır. Basın Şeref Kartı sahibidir.


NAİL GÜRELİ KİTAPLARI


Dünden Bugüne Babıali
1 Mayıs 1977
Bu Darbeler Kime
İşte Türkiye
Şu Bizim Medya