Dünya Türk bayraklarını indirdiler

Türk bayraklarını indirdiler

Paylaş
Türk bayraklarını indirdiler

Saldırının ardından Filistinliler Türk bayraklarıyla sokaklara indi ama...

İsrail’in uluslararası sularda Gazze’ye yardım götüren konvoya düzenlediği kanlı saldırının ardından Filistinliler, ellerinde Türk bayraklarıyla birlikte sokaklara döküldü. Filistinlilerin sınıra astığı Türk bayrağı, İsrailllier tarafından indirildi.

İsrail'in uluslararası sularda Gazze'ye yardım götüren konvoya düzenlediği kanlı saldırının ardından Filistinliler, yoğun protesto gösterine başladı. Çok sayıda kişi ellerindeki Türk bayraklarıyla birlikte sokaklara döküldü. Bu arada sınıra asılan Türk bayrağı dikkat çekti. Filistinlilerin sınıra astığı Türk bayrağı, İsrailli askerler tarafından indirildi.

İsrail’in gemilere müdahale edeceği yolundaki açıklamalarına rağmen, gemilerin yanaşacağı Gazze limanı bölgesi, Filistin ve Türkiye ağırlıkta olmak üzere eylemcilerin geldiği ülkelerin bayraklarıyla donatıldı; limana Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın resminin yer aldığı, Türkçe ve İngilizce, "Özgürlük filosu kahramanları, hoşgeldiniz" yazan, Gazze Belediyesi imzalı pankartlar asıldı.

Gazze limanı, resmi görevliler ve hazırlık komitesi üyeleri dışında tüm girişlere kapatıldı. El Aksa televizyonu, gemi yolcuları ve karşılama için geleceklerle birlikte, limanda toplanacakların sayısının 2 bine ulaşacağını belirterek, limanın küçük olduğunu ve bu nedenle ilk karşılamada sadece resmi görevlilerin yer alacağını duyurdu.

BALIKÇILAR DENİZE AÇILMADI

Ancak gemilerin Gazze’ye ulaşması halinde, halkın da katılımıyla bir kutlama daha yapılacağı kaydediliyor.

Bu arada, dünden beri hiçbir Gazzeli balıkçının denize açılmadığı öğrenildi. Gazzeli balıkçıların, İsrail’in bölgedeki uyarısı nedeniyle en az 3 gün süreyle avlanmaya çıkmayacakları belirtildi. Gazze’ye gelmek üzere yola çıkan filodaki gemilerin sayısı, ikisinin arızalanması üzerine 7’ye düşmüştü.

Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta yüzlerce kişi, İsrail’in, Gazze’ye yardım götüren gemilere saldırmasını protesto etti. Lübnanlı, Filistinli ve Türklerden oluşan grup, BM binası önünde düzenlediği gösteride İsrail’i lanetledi, Türkiye’yi öven sloganlar attı. Yaklaşık bir saat süren protesto gösterinde dev Türk bayrağı açıldı. Bu arada konvoydaki Lübnan sorumlusunun yaralılar arasında olduğu belirtiliyor.

Haberin Devamı