Spor Türk boksör Avni Yıldırım da Muhammed Ali Kupası'nda

Türk boksör Avni Yıldırım da Muhammed Ali Kupası'nda

Paylaş
Türk boksör Avni Yıldırım da Muhammed Ali Kupası'nda

50 milyon USD para ödülünün dağıtılacağı "Muhammed Ali Kupası" bu cumartesi Monaco'daki Gala ile birlikte start alacak

Türkiye'yi de çok yakından ilgilendiren ve 50 milyon USD para ödülünün dağıtılacağı "Muhammed Ali Kupası" veya diğer ismiyle World Boxing Super Series'e (WBSS) bu cumartesi Monaco'daki Gala ile birlikte start verilecek.

SİVASLI TÜRK BOKSÖR AVNİ YILDIRIM DA TURNUVADA!


Süper Orta Sıklette ise; WBC süper orta sıklet uluslararası şampiyonluk kemerinin sahibi Türk boksör 25 yaşındaki Avni Yıldırım'ın yanı sıra, WBA (süper) dünya şampiyonu İngiliz George Groves, İsveçli namağlup uluslararası şampiyon Erik Skoglund, eski dünya şampiyonu Alman Jürgen Brahmer ve 22 maçta namağlup WBO avrupa şampiyonu Jamie Cox gibi son derece önemli isimlerin turnuvaya katılımı kesinleşti.


Türkiye'nin gururu Avni Yıldırım kimdir?

HANGİ BOKSÖRLER KATILIYOR?


Turnuvaya bir çok büyük şampiyonun katılacağı şimdiden kesinleşmiş durumda.

Yarı ağır sıklette; IBF dünya şampiyonu Rus boksör Murat Gassiev, WBC ve IBO dünya şampiyonu Letonyalı Mairis Briedis, WBA geçici şampiyonu Kübalı Yunier Dorticos, 2012 Olimpiyat ve WBO dünya şampiyonu Ukraynalı Oleksandr Usyk, eski IBF ve WBC dünya şampiyonu Polonyalı Krzysztof Wodarczyk, eski WBO dünya şampiyonu Marco Huck ve Rusların nakavt makinesi Dmitry Kudryashov tunuvada yerini aldı. Her iki sıklette de 8'er boksör yer alacak. Tam kadro cumartesi gecesi Gala'da büyük sürpriz isimlerle açıklanacak.

Bu cumartesi Monaco'daki Grimaldi Forum'da yapılacak Turnuvanın Galasına Türkiye'den ve dünyadan yüzden fazla basın mesubu bu özel etkinliği yerinde takip edecek.

CALLUM SMİTH DE KATILIYOR


Muhammed Ali Kupası'nda yer alacak isimler arasına İngiliz Callum Smith de eklendi. Smith Avni Yıldırım'ın 3 numarada yer aldığı WBC (Dünya Boks Konseyi) Federasyonunda süper orta sıklette 1 numarada yer alıyor. Tarihi turnuvanın süper orta sıklet etabına katılacak bir diğer isim ise 15 Temmuz'da yapılacak olan Chris Eubank Jr - Arthur Abraham IBO Dünya Şampiyonluk maçından sonra belli olacak.

Kazanan isim turnuvaya dahil olacak. Bu arada WBc federasyonu daha önce yüzyılın maçı olarak lansmanı yapılan Floyd Mayweather vs Manny Pacquiao maçında da ortaya koyduğu WBC Elmas Kemerini de şampiyonluğu kazanan boksörlere verecek.

WBSS NEDİR?


Arkasında Richard Shaefer, Nisse ve Kalle Sauerland gibi önemli isimlerin olduğu World Boxing Super Series, iki önemli sıklette (yarı ağır sıklet 91 Kg ve süper orta sıklet 76 Kg) dünyanın en önemli boksörlerini karşı karşıya getirecek dev bir boks turnuvası. 9 Eylül'de ABD'de başlayacak turnuva, 7'si ABD ve 7'si Avrupa'da olmak üzere 14 boks gecesine ev sahipliği yapacak ve 18 Mayıs 2018'te Avrupa'da final yapacak.

Toplam 50 milyon USD ödülün ortada olacağı ve şampiyonlara "Muhammed Ali Kupası"'nın takdim edileceği turnuvada, yarı ağır sıklet için 30 milyon dolar, süper orta sıklet için ise 20 milyon dolarlık bir ödül bütçesi ayrılmış durumda.

Yarı ağır sıklet ve süper orta sıklette 8'er boksör, şampiyonu belirlemek üzere çeyrek final, yarı final ve final etaplarında karşı karşıya gelecek. Kaybeden boksör şampiyonaya veda edecek.

WBSS İÇİN ARTIK GERİ SAYIM BAŞLADI


World Boxing Super Series (WBSS) Galası bu Cumartesi Monaco'daki Grimaldi Forum'da yapılacak ve 8 Eylül'de ABD'de start alacak boks geceleri, 19 Mayıs 2018'de Avrupa'daki finale kadar 14 boks gecesiyle nefes kesecek.

Turnuva planı ise şu şekilde:

GALA: 8 Temmuz 2017 // Monaco

1. Boks Gecesi : 09 Eylül 2017 // ABD
2. Boks Gecesi : 16 Eylül 2017 // Avrupa
3. Boks Gecesi : 23 Eylül 2017 // ABD
4. Boks Gecesi : 30 Eylül 2017 // Avrupa
5. Boks Gecesi : 7 Ekim 2017 // ABD
6. Boks Gecesi : 14 Ekim 2017 // Avrupa
7. Boks Gecesi : 21 Ekim 2017 // ABD
8. Boks Gecesi : 28 Ekim 2017 // Avrupa
9. Boks Gecesi : 13 Ocak 2018 // ABD
10. Boks Gecesi : 20 Ocak 2018 // Avrupa
11. Boks Gecesi : 27 Ocak 2018 // ABD
12. Boks Gecesi : 03 Şubat 2018 // Avrupa
13. Boks Gecesi : 12 Mayıs 2018 // ABD
14. Boks Gecesi : 19 Mayıs 2018 // Avrupa

Bu cumartesi Monaco'da gerçekleşecek büyük Gala'ya Türkiye'den Avni Yıldırım, menajeri ve antrenörü Ahmet Öner de katılacak.

Haberin Devamı