Dünya Türk camiine 4'üncü saldırı

Türk camiine 4'üncü saldırı

Paylaş
Türk camiine 4'üncü saldırı

Almanya'nın başkenti Berlin'deki Türk Şehitlik Camisine bu yıl içinde 4.kez kundaklama girişiminde bulunuldu

Şehitlik Camisi Derneğinin Başkanı Yavuz Selim Akgül, bundan önceki kundaklama girişiminin Ramazan ayında, bugünkü girişimin de cumaya denk gelen bir Kurban Bayramı gününde yapılmış olmasından özellikle büyük üzüntü duyduklarını söyledi.

Kundaklama girişiminin caminin arka tarafında yapıldığını ifade eden Akgül, olayda caminin dış cephesinin hafif hasar gördüğünü kaydetti.

Akgül, yangının bir çelik propan gazı şişesi ile çıkartıldığını belirterek, kundaklama girişiminde bulunan kişinin söz konusu çelik şişeyi, olay yerinde bulunan bir el arabasıyla taşıdığının tahmin edildiğini, olay yerinde kırık şarap şişesinin de bulunduğunu söyledi.

Cami görevlisi Yusuf Yılmaz, sabah saat 6 civarında camiye geldiğini ve hareketlere duyarlı bir kameranın yangın alarmı verdiğini tespit ettiğini, kısa bir süre içinde de kameraların bağlı olduğu özel güvenlik şirketinden görevlilerin camiye geldiğini belirtti.

İmam Mustafa Aydın da verdiği vaazda vatandaşlara terör olaylarına karşı dikkatli olmaları ve şüpheli durumları güvenlik birimlerine bildirmeleri çağrısında bulundu. Olay yerinde incelemelerde bulunan polis, soruşturmanın çok yönlü bir şekilde sürdürüldüğünü bildirdi.

Haberin Devamı