Dünya Türk dizileri 'bıyık turizmini' ateşledi

Türk dizileri 'bıyık turizmini' ateşledi

Paylaş
Türk dizileri 'bıyık turizmini' ateşledi

'Bıyıksız erkek balkonsuz eve benzer' tezi yeniden canlanmış gibi görünüyor. Son yıllarda bıyıklı erkek sayısındaki artışa dikkat çeken estetik cerrahlarına göre, Türkiye artık yalnızca saç ekiminde değil, bıyık ekiminde de gözde ülkeler arasında. Bıyık turizminin hareketlenmesinde dizilerin rolü de büyük

Bıyığın Türk ve Ortadoğulu erkeklerin gözünde önemli bir erkeklik sembolü olduğu öteden beri biliniyor. Doğal ve tarihi güzellikleriyle turistlerin ilgi odağı konumundaki Türkiye, son yıllarda bıyık ekimindeki başarısıyla da ‘erkeksi’ bir görünüme kavuşmak isteyenlerin akınına uğruyor.

Haberin Devamı

Estetik cerrahları son yıllarda bıyık ekimi için kapılarını çalan erkek sayısında önemli bir artış olduğunu belirtirken, bu artışta Arap dünyasında büyük ilgi gören Türk dizilerinin etkili olduğuna dikkat çekiyorlar.

Geçtiğimiz yıllarda yalnızca saç ekimi üzerine faaliyet gösteren estetik cerrah Selahattin Tulunay, Euronews’e yaptığı açıklamada, ‘son üç yılda artan talep üzerine bıyık ekimi alanında da operasyonlara girdiğini’ belirtti. Pek çok erkeğin ciddiye alınmak için bıyık ektirme kararı aldığını ifade eden Tulunay, haftada 5-6 hastanın bıyık ekimi için kapılarını çaldığını ifade etti.

SİYASİ ANLAMI DA VAR

Erkeksi bir görünümün ana etmenlerinden biri olarak görülen bıyık, pek çoklarına göre siyasi manalar da taşıyor.

Haberin Devamı

Fransız Anadolu Çalışmaları Enstittüsü’nden antropolog Benoit Fliche, ‘gür’ bıyığın sol görüşlüler ve Kürtler arasında tercih edildiğini, ‘daha temiz’ tip bıyıkların muhafazakarlar tarafından kullanıldığını, ‘yılan dişi’ modeli ile iki taraftan uzayan bıyığın ise aşırı sağcılar tarafından mullanıldığına dikkat çekti.

NTV