Magazin Türk dizilerine Arap övgüsü

Türk dizilerine Arap övgüsü

Paylaş
Türk dizilerine Arap övgüsü

'Suudi haber kanalı El Arabiya, Türk dizilerini küresel bir başarı olarak nitelendirdi. Kanalın internet sitesinde yayınlanan yazıda, Ortadoğu'da yayınlanan Türk dizilerinden geçen sene 50 milyon dolarlık bir kazanç elde edildiği belirtildi

Muhteşem Yüzyıl’ dizisi hakkındaki tartışmalar, Dubai merkezli El Arabiya televizyonunun da dikkatini çekti.

Haberin Devamı

Dizinin eleştirilmesine rağmen reytinglerinin düşmediğini söyleyen kanal, Türk dizilerini ‘küresel bir başarı’ olarak nitelendirdi.

Dizinin, Kanuni Sultan Süleyman’ı ‘içki içen ve çapkın bir kişi’ olarak görüntülediği için eleştirildiğini belirten El Arabiya, internet sitesinde yayınlanan yazıda şöyle devam etti:

“Yapılan uyarılar reytinglerin her bölümde artmasını etkilemedi. İlk başta diziyi yayınlayan kanalın ‘tarihi bir kişiliğin gizliliğini ihlal ettiğini’ söyleyen RTÜK sonra kamu özrü yayımladı.

” El Arabiya, dizinin tarihi çarpıttığı tartışmalarına da değindi: “Dizinin tarihi yanlış anlattığını söyleyen Başbakan Tayyip Erdoğan’ın rahatsızlığına rağmen, New York Times gazetesiyle görüşen New York Üniversitesi’nden Osmanlı çalışmaları profesörü Leslie Pierce, birçok şey kayıt altına alınmadığı için o döneme dair kesin ayrıntıların bilinmediğini söylüyor.

Haberin Devamı

” El Arabiya, ‘Türk dizilerinin küresel bir başarı’ olduğunu da ifade etti. Haberde çoğunluğu Ortadoğu’da olmak üzere 20’den fazla ülkede 70 Türk dizisinin yayınladığı ve geçen sene 50 milyon dolarlık bir kazanç elde edildiği belirtildi. (Milliyet)