Gündem Türk dünyası internetten tanıtılacak

Türk dünyası internetten tanıtılacak

Paylaş
Türk dünyası internetten tanıtılacak

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, "Türk dünyası ve Türk tarihinin internet üzerinden tanıtılması ve içerik oluşturulması amacıyla çalışma başlatıyoruz" dedi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Türk kültürü, Türk dünyası ve Türk tarihinin internet üzerinden tanıtılması ve içerik oluşturulması amacıyla çalışma başlatacaklarını bildirdi.

Haberin Devamı

Bakan Yıldırım, Bakanlık bünyesinde kurulan İnternet Geliştirme Kurulu’na, "Türk kültürü, Türk tarihi ve Türk dünyasının internet ortamında tanıtılması" görevini verdiklerini belirtti.

Çalışmalara başlayan Kurulun, ayrıca internet müzeleri oluşturulması yönünde de çalışma yapacağını ifade eden Yıldırım, "İnternet ile 2,5 milyar insana doğrudan ulaşarak Orta Asya’dan Avrupa’ya kadar birçok medeniyeti etkileyen Türk kültürünü dünyaya yayacağız. Türk kültürünü dünyaya internet üzerinden anlatacağız" dedi.

İnternet Geliştirme Kurulu’nun, bu kapsamda Türkiye’de ve Türki cumhuriyetlerde konunun otoritelerini bir araya getirecek bir çalıştay yapacağını vurgulayan Yıldırım, şunları kaydetti:

"Türk kültürünün internet üzerinden tanıtımı için bir strateji belirleyeceğiz. Asırlar öncesine dayanan kültürümüzü, edebiyatından sanatına, dil ve lehçelerinden, örf ve adetlerine kadar her alanda tüm dünyaya tanıtacağız. Bu stratejiyi Türk dünyası ülkelerinin katılımı ile yapmamız da çok önemli."

Haberin Devamı

-"Sınırların olmadığı bu dünya büyük nimet"-

Bakan Yıldırım, internetin hayatın her alanında gün geçtikçe daha fazla yer aldığını dile getirerek, internet ile bilgi ve iletişim teknolojileri olmadan neredeyse artık günlük yaşamı devam ettirebilmenin mümkün olmadığına dikkati çekti. Sadece 10 yılda dünya üzerinde internet kullanımının tam 5 kat arttığını hatırlatan Yıldırım, 7 milyarlık dünya nüfusunun, 2,5 milyardan fazlasının internet kullandığını kaydetti. Bu sayının 1 yıl içinde 3,5 milyara ulaşmasının beklendiğini ifade eden Yıldırım, "Sınırların olmadığı bu dünya bizim için büyük nimet" dedi.

-"Çalıştaya büyük önem veriyoruz"-

Türk kültürünün Orta Asya’dan Avrupa’ya kadar birçok medeniyeti etkilediğinin altını çizen Bakan Yıldırım, Türk kültürünün, dünyaya tanıtılması yönünde gerçekleştirilecek çalıştaya büyük önem verdiklerini belirtti. Böylesine geniş bir coğrafyaya yayılan ve kökeni çok uzun yıllar öncesine dayanan Türk kültürünü en ideal şekilde internet üzerinden tanıtacaklarına işaret eden Bakan Yıldırım, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

"Çalıştayda da internetin ve sosyal medyanın en iyi şekilde kullanımı üzerinde durulacak. Çalıştaya, Türkiye’den, akademisyen ve sivil toplum kuruluşları davet edilecek. Bunun yanı sıra Türk dünyası ülkelerinin, konuyla ilgili otoriteleri, akademisyen ve sivil toplum kuruluşlarının da katılımı sağlanacak.
Çalıştay kapsamında, internet üzerinden, Türk kültürü, Türk tarihi ve Türk dünyası ülkelerinin tanıtımı için hazırlanacak içerikler ile neler yapılabileceği yönünde stratejiler belirlenecek. Yapılan çalışmalar sonucunda internet aracılığıyla Türk kültürünü dünyaya yayacağız.Dünya, Türk kültürünü ve tarihini internetten öğrenecek."

Tamer Toğanaş - AA