Gündem Türk El Kaide Taifetul Mansura çökertildi

Türk El Kaide Taifetul Mansura çökertildi

Paylaş
Türk El Kaide Taifetul Mansura çökertildi

Terör örgütü El- Kaide'nin Türkiye kolu olarak tanımlanan radikal dinci Taifetul Mansura adlı örgüte yönelik olarak dün Ankara ve Adana'da peş peşe operasyonlar yapıldı

* Operasyonlarda örgütün Türkiye ve Kafkasya sorumlusu Serdal Erbaşı’yla ilgili video görüntüsü de ele geçti. Afganistan’daki son intihar saldırılarını düzenleyen Genel Emir Molla Muhammed Ömer’in sağ kolu olan Erbaşı bantta Türkçe olarak “Talibanın yanında mücadele ediyoruz” diyor.

Haberin Devamı

* Alınan bilgilere göre, örgütün Türkiye ve Afganistan’da eylemlere hazırlandığı yönünde bulgulara ulaşıldı. Afganistan’ın başkenti Kabil’de ISAF (Uluslararası Güvenlik Destek Gücü) bünyesinde görev yapan Türk askerinin hedefte olduğu, Türkiye’de de polise yönelik intihar saldırıları düzenleneceği öne sürüldü. Örgüt evlerinde çok sayıda asker üniforması bulundu. Bu üniformaları, eylem için örgütün Afganistan kanadının istediği anlaşıldı.

GAZİNODA ÇALIŞMIŞ

Dün mahkemeye çıkarılan zanlılardan örgütün Ankara sorumlusu İsmit Altın’ın da geçmişte bir gazinoda çalıştığı saptandı. Operasyonda örgütün Adana sorumlusu Ebubekir Doğan da gözaltına alındı. Zanlılarla birlikte Çeçenistan’dan Türkiye’ye gelen ve cihat bölgesinde çatıştığı ifade edilen Abdurrahman B. de yakalandı.

Haberin Devamı

BOMBA KROKİSİ

El Kaide’nin Türkiye kolu olarak tanımlanan Taifetul Mansura yapılanması içinde faaliyet yürüttükleri bildirilen 13 zanlıyla birlikte üç adet kuru sıkı tabanca, bomba yapım krokisi ve bomba yapımında anahtar vazifesi görecek düzenek, örgütün yapılanma şeması, biri gece görüş olmak üzere iki adet dürbün, bilgisayar ve bilgisayar malzemeleri, çok sayıda örgütsel doküman, sahte nüfus cüzdanı ve pasaportlar ele geçirildi.