Gündem Türk elçiliğinde rehin eylemi

Türk elçiliğinde rehin eylemi

Paylaş
Türk elçiliğinde rehin eylemi

Türkiye'nin İsrail Büyükelçiliği'nde ateş etme ve rehin alma girişimi yaşandı

Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçiliği’ne iltica etmek için geldiğini belirten bir Filistinli, Muavin Konsolosu rehin almaya çalışınca etkisiz hale getirildi. Eyleci hafif şekilde yaralanırken, İsrail televizyonları olayı son dakika olarak verdi.

Tel Aviv Hayarkon Caddesi'nde bugün saat 19.30 sıralarında, isminin Nedim İncaz olduğu belirtilen Filistinli bir kişi, Türkiye Büyükelçiliği'nin binasına tırmandı.

Birinci kattaki pencere camını kırıp içeriye giren İncaz, Muavin Konsolosu rehin almaya çalıştı. Elinde bıçak, benzin bidonu ve sonradan oyuncak olduğu anlaşılan tabanca ile tehditler savurup iltica etmek istediğini haykıran İncaz, elçilikteki güvenlik görevlileri tarafından etkisiz hale getirildi.

GÜVENLİK GÖREVLİLERİ BİNAYI SARDI

Bu sırada, olay yerine sevk edilen çok sayıda İsrail güvenlik görevlisi de bina önünde geniş güvenlik önlemi alındı. İsrail televizyonları rehin alma girişimini son dakika olarak verdi ve yaşanan gelişmeleri elçilikten canlı olarak yayınladı.

İsrail kanalları, Ramallah'ta yaşayan İncaz'ın bir yıl hapiste kaldığını, 2 hafta önce de serbest bırakıldığını açıkladı. Nedim İncaz'ın 31 Ağustos 2006 tarihinde de ingiliz Büyükelçiliği'ne sığınma talebinde bulunduğunu, ancak bu talebi geri çevrilince yetkilileri kendisini öldürmekle tehdit ettiği belirtildi.

YARALANAN KİMSE YOK

Dışişleri Bakanlığı da olay sonrası yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, “Filistinli olduğunu iddia eden bir kişinin camı kırıp içeriye girerek iltica etmek istediği yönünde bağırıp çağırmaya başlaması ve Muavin Konsolosu rehin almaya teşebbüs etmesi üzerine büyükelçiliğimiz güvenlik görevlileri tarafından etkisiz hale getirilmiştir.

Şahıs tarafımızdan sorgulanmakta; olay hakkında derinlemesine araştırma yapılmaktadır. Büyükelçiliğimiz görevlilerinin sağlığında herhangi bir sorun yoktur” denildi.

MURAT VAROL (DHA)