Siyaset Türk: Erdoğan'ın ağzını kapatmak zorundayız
Paylaş
Türk: Erdoğan'ın ağzını kapatmak zorundayız

Mardin'de destekleyeceği bağımsız adaylardan Ahmet Türk, "Biz Erdoğan'ın Erdoğan ağzını kapatmak zorundayız" dedi

BDP’nin Mardin’de destekleyeceği bağımsız adaylardan Ahmet Türk, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, "Bakın ben onlardan fazla oy alıyorum, onlardan daha fazla milletvekilim var" sözlerine atıfta bulunarak, "Biz Erdoğan’ın ağzını kapatmak durumdayız. Bu mücadeleyi çok iyi anlatmak zorundayız" dedi.

Haberin Devamı

Kapatılan DTP döneminde kurulan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Genel Başkanı Ahmet Türk ile Süryani bağımsız aday Erol Dora, Mardin’in Nusaybin İlçesi’nde BDP’nin kurduğu ’Demokratik Çözüm’ adını verdiği çadırı ziyaret etti. Türk ve Dora, aralarında belediye başkanlarının da bulunduğu yaklaşık 500 partili tarafından karşılandı.

Türk, Nisaybin’de çıkan olaylarda polisin halka karşı orantısız güç kullandığını savundu. Nusaybin’de atılan gaz bombalarının Avrupa’daki hiç bir ülkede sıkılmadığını öne süren Türk, "Nerede demokrasi, nerede hukuk? Dönem itibarıyla hasas bir dönemden geçiyoruz. Biz oylarımıza sahip çıkarak özgürlük mücadelesini büyüttüğümüz zaman, esas onlara cevabımızı vermiş oluruz. Amacımız parlamentoya girmek, milletvekili olmak değil, ama halkımızın ve mücadelemizin gücünü göstermek için birlikte hareket edeceğiz" dedi.

Haberin Devamı

Kürt mücadelesinin yükseltilmesi gerekliliğini söyleyen Türk, bağımsız adaylarla Türkiye demokrasi güçlerine de kucak açtıklarını dile getirdi. Kürt partilerine de kucak açtıklarını anlatan Türk, şöyle dedi:

"Bugün Türkiye demokrasisi güçlerine kucak açtık. Kürt halkının haklı mücadelesini benimseyen, önemseyen herkesi kucaklamaya çalıştık, Kürt partilerini kucakladık. Türkiye demokrasisi güçlerini kucakladık ama en önemlisi Kürtler kadar zulüm gören ve bu halkımızın Kürdistan’ın temel halklarından olan Süryani kardeşlerimize borcumuzu ödemek için bir Süryani arkadaşımızı aday gösterdik. Bu önemli bir mesajdır. Bu demokrasi anlayışımızı ortaya koyan bir mesajdır. Bu mesajın iyi okunması gerekir. Ben bundan eminimki halkımız bunu çok doğru okuyacak, ama diğerleri de aynı şekilde doğru olarak okuyacak mı, yeniden düşünecek mi? Bilemiyorum. Umut ediyoruz ki devlet, hükümet, ve siyaset de bu mesajı anlayabilsin. Yine bugün çok değerli bir kadın arkadaşımız, bizimle birlikte çalışan, uzun süredir fikirlerinden dolayı cezaevinde bulunuyor. Onu da aday gösterdik."

Konuşmasının son bölümünde Diyarbakır’dan bağımsız olarak gösterilen 6 arkadaşının da milletvekili seçileceğine inandığını ifade eden Türk, isim vermeden Başbakan Erdoğan’ı kastederek, "Bize kimse Müslümanlığı öğretmesin" dedi.

Haberin Devamı

Mehmet Ali BULUN/ NUSAYBİN(Mardin), (DHA)