Kültür - Sanat Türk filmleri Berlin'de
Paylaş
Türk filmleri Berlin'de

Bu yıl 9 – 19 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilecek 67. Berlin Film Festivali - Avrupa Film Pazarı’nda, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sinema Genel Müdürlüğü’nün katkılarıyla Ankara Sinema Derneği tarafından Türkiye Standı açılacak.

Ülkemizin ve sinemamızın tanıtımını amaçlayan Türkiye Standı, festivale katılacak sinemacılara, satış ajanslarına ve TRT ekibine de ev sahipliği yapacak. Türkiye Standı’nda 2016 – 2017 yıllarında çekilmiş kısa, uzun ve belgesel filmlerin tanıtıldığı kataloglar, film linkleri ve DVD’ler dağıtılacak.

Berlin Film Festivali resmi bölümlerinde bu yıl Türkiye’den bir film yer alıyor. Ceylan Özgün Özçelik’in yönetmenliğini üstlendiği bir ilk film olan Kaygı, Festival’in Panaroma Bölümü’nde gösterilecek. Yapımcılığını İstanbul Film Prodüksiyon, Armağan Lale ve Ceylan Özgün Özçelik’in üstlendiği Kaygı’nın oyuncu kadrosunda Algı Eke, Özgür Çevik, Selen Uçer, Asiye Dinçsoy, Kadir Çermik, Boncuk Yılmaz, İpek Türktan Kaynak ve Kerem Kupacı yer alıyor.

Berlin Film Festivali’nin yapım aşamasındaki projelere destek olmak amacıyla düzenlediği ‘Berlin Talent Project Market’ bölümünde yer alan beş projeden ikisi Türkiye’den. Derya Durmaz’ın yöneteceği Amerika Otobüsü ve Mete Gümürhan’ın Şahmerdan adlı projeleri bu bölüme seçilme başarısını gösterdi.

Dieter Kosslick’in Berlin Film Festivali yönetmenliğini üstlenince başlattığı ve bu yıl 15. yaşını kutlayacak olan Berlin Yetenekleri (Berlinale Talents) bölümünde Türkiye’den beş isim seçildi: oyuncu Nazlı Bulum, yönetmen Kıvanç Sezer, yapımcı Nefes Polat, sinema yazarı Aslı Ildır ve kurgucu Ali Aga. 127 Ülkeden 2.711 kişinin başvurduğu bölüme bu yıl 250 sinemacı katılacak. Berlin Yetenekleri etkinliğinde altı gün boyunca yüzden fazla uzmanın yönetiminde çeşitli konferanslar ve atölyeler gerçekleştirilecek.
Bu yıl Berlin Film Festivali’nde Fipresci Jürisi’nde Alin Taşçiyan; Teddy Ödülleri jürisinde ise Gizem Bayıksel görev yapacak.


Haberin Devamı