Yaşam Türk filmleri Hong Kong'ta

Türk filmleri Hong Kong'ta

Paylaş
Türk filmleri Hong Kong'ta

İzmir Sinema Derneği tarafından organize edilen Hong Kong Türk Filmleri Festivali başladı

Hong Kong’un Kowloon bölgesindeki en büyük alışveriş merkezi olan Elements’in içindeki The Grand sinemasında başlayan festivalin açılış filmi olarak, Osmanlı tarihinin en önemli kadın karakterlerinden birisi olan Kösem Sultan’ın hayatını konu alan "Mahpeyker: Kösem Sultan" filmi gösterildi.

Haberin Devamı

Açılış galasında Hong Kong’un ünlü aksiyon sineması oyuncuları To Yu Hong ve Chan Ka Hun ile Türkiye’nin Hong Kong Başkonsolosu Mehmet Raif Karaca da katıldı. Yönetmen Ümit Ünal, Mustafa Altıoklar, Murat Şeker, oyuncular Güven Kıraç, Selda Alkor, Gökhan Mumcu, Suzan Genç ve Serdal Genç’in de katıldığı galaya Hong Kong basını da büyük ilgi gösterdi.

Galada ayrıca "Mahpeyher: Kösem Sultan" filminin kostümlerinden oluşan 14 parçalık sergi de sinemaseverlerin beğenisine sunuldu.

İzmir Sinema Derneği Başkanı Kayhan Kırmızıgül, önemli bir sinema izleyicisine sahip Hong Kong’ta, seyircileri bu yıl ikinci kez Türk sinemasıyla buluşturduklarını belirterek, şunları kaydetti: "Hong Kong Türk Film Festivali sinemamıza tanıtım yoluyla destek olmak, üretilen filmlerin dünya seyircisi ile buluşmasını sağlamak, Türk sinemasının uluslararası platformlarda daha çok ve daha etkin bir şekilde temsil edilmesine katkıda bulunma amacıyla düzenlenmiştir. Hong Kong Film Festivali, dünya film endüstrisindeki en önemli merkezlerden bir tanesi. Dünyadaki üç önemli sinema merkezinden birisi olan Hong Kong, milyar dolarlık bir pazar olarak Hollywood ve Bollywood’la dünya sinemasını yönetiyor. Biz de Türk filmlerini, Türk yönetmenler ve Türk oyuncular ile bu pazara tanıtma imkanı bulmaktan dolayı mutluyuz"

Haberin Devamı

2. Hong Kong Türk Filmleri Festivali bu akşam gösterilecek "Kavşak", "Hayat Var" ve "Bal" ile yarın akşam "Hokkabaz", "Aşk Geliyorum Demez" ve "Ses" filmleri devam edecek.