Spor 'Türk futbolu güzel bir derbi geçirdi'

'Türk futbolu güzel bir derbi geçirdi'

Paylaş
'Türk futbolu güzel bir derbi geçirdi'

Fenerbahçe Teknik Direktörü Yanal: Oyuncularımız bugün şampiyon olmak isteyen bir takım gibi mücadele ettiler ve ortaya koydukları yürekle bunu hepimize gösterdiler

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray'ı 2-0 yendikleri maçla ilgili, "Oyuncularımız şampiyon olmak isteyen bir takım gibi mücadele ettiler ve ortaya koydukları yürekle bunu hepimize gösterdiler" dedi.

Türk futbolu güzel bir derbi geçirdi

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki maçın ardından düzenlenen basın toplantısına, "Bugün 10 Kasım. Ulu Önder Atatürk'ün vefatının 75. yılı. Onu saygı ve minnetle anıyorum. Bugün her iki takımın oyuncuları sahada futbol adına gerçekten önemli bir duruş sergilediler" diyerek başlayan Yanal, karşılaşmayı şöyle değerlendirdi:

"Karşımızda iyi bir ekip vardı. Oyunun iki yönünü de iyi oynayarak maçı kazanmak istiyorduk. Başından sonuna kadar, özellikle top rakibe geçtikten sonra, agresif savunmayla rakibimize pozisyonlar vermeden, uzakta rakibi tutarak başarılı olduk. 1-0'dan sonra daha iyi çıkışlar yapmalıydık, daha net hücumlar yapmalıydık, daha organize olmalıydık. Rakibimizi daha fazla geriye koşturup daha net pozisyonlar bulabilirdik. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Kazanma arzularını ortaya koydular. Şampiyon olmayı çok istiyoruz ve şampiyon olacağız. Oyuncularımız bugün şampiyon olmak isteyen bir takım gibi mücadele ettiler ve ortaya koydukları yürekle de bunu hepimize gösterdiler."

Bir soru üzerine, gittikleri her deplasmanda, iç sahada mücadele ediyormuş gibi sahada yer aldıklarını kaydeden Yanal, şöyle devam etti:

"Biz gittiğimiz her sahayı Fenerbahçe'nin evi yapıyoruz, Saracoğlu yapıyoruz. Öyle oynamaya çalışıyoruz. Bunu Bursa'da da, Kasımpaşa'da da, bugün burada da yaptık. Ancak burada ayrı bir atmosfer var. Yüreğini bize hissettiren taraftarla burada olmak büyük bir ayrıcalık. Bizim oyuncularımız her yerde, o taraftarlarının kalbindekini hissedip, kendi kalpleriyle birleştirip, saha içine koymaları gerektiğini biliyorlar. Futbol adına yaşanan atmosferden çok mutlu oldum. Kazandığımız için mutluyuz. En azından Türk futbolu güzel bir derbi gecesi geçirdi."

Emenike değerlendirmesi

"Emenike ne zaman istenilen seviyeye gelecek?" sorusu üzerine Yanal, Fenerbahçe'nin fiziksel ve taktiksel kriterleri olan bir takım olduğunu belirterek, Nijeryalı oyuncuyla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:

"Futbol, takım oyunu. Öyle bir noktaya geldi ki bir oyuncuyu takım kaldıramıyor. Herkes eşit ağırlıkta savunma ve hücum yapmak zorunda ve pozisyon almak zorunda. Bir yerlere birikmek savunma yapmak anlamına gelmiyor, aktif olmak gerekiyor. Baskıyı oynayanlara doğru artırmak gerekiyor. Biz bugün bunlardan bir tanesini penaltı görerek yaşadık. Emenike de bir takım oyuncusu. Tüm oyuncuların yapması gerekenler var. O da bunlardan birisi. Yaptığında fiziksel özellikleriyle çok güçlü bir oyuncu. Gol vuruşları becerisi olan bir oyuncu. Yaptığı sürece takımımızın önemli bir oyuncusu. Hangi oyuncumuz yapıyorsa o girecek. Bugün birlikte olmadığımız çok değerli oyuncular var. Fenerbahçe'de kriterler var. Bunlar fiziksel ve taktiksel kriterler. Biz bir takım oyunu oynuyoruz. Takım oyunu oynayan herkes forma giyecek. Biz futbol oynuyoruz. Futbol sahada herkesin emeğiyle oynanan bir oyun. Böyle olduğunda kazanırsınız."

Sağlık durumunun çok iyi olduğunu belirten Yanal, "Maçın içi ve antrenman, en keyif aldığım yerler. Beni geren dışarısı. Hiçbir problemim yok" derken, toplantı salonundan ayrılırken basın mensuplarına, "Aman sağlığınıza dikkat edin" uyarısında bulundu.

Haberin Devamı