Pazar Postası 'Türk futbolunu 'Ege'siz bırakmayız'
Paylaş
'Türk futbolunu 'Ege'siz bırakmayız'

Köfteci Ramiz Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Taşkınlar. İşin başındaki 4 erkek kardeşten oluşan ikinci kuşağın en genç üyesi

Ramiz’in 2006’da büyümeye başlamasıyla birlikte Franchising’den sorumlu olarak görevini sürdürüyor. Makedonya göçmeni rahmetli babaları Ramiz Usta (1908-1970), çocuklarını ‘köfteci olmasınlar’ diye üniversitede okutmuş. Önceleri mesleklerini yapan kardeşler, yıllar sonra babalarının işini büyütmeye karar vermişler. Akhisar’da 2000 yılında Güney’e giden tatilcilerin geçiş noktası üzerine ilk şubeyi açarak çok önemli adımı atmışlar.

Haberin Devamı

ÇAĞRI BİLGİN

cagri.bilgin@posta.com.tr

1928’de Akhisar’da küçük bir köfteci dükkanıyla başlayan Ramiz Köfte, bugün, Türkiye’nin dört bir yanındaki 25 şehirde 130 şubesiyle faaliyette. Ayda 120 ton köfte satıyor. Şu sıralar Türkiye’nin Doğusu’na, Karadeniz’e doğru da hızla yayılan Ramiz’in bir diğer amacı; markayı Almanya’dan başlayarak dünyaya açmak. ‘En Çok Tercih Edilen Restoran Markası Ödülü’ sahibi Ramiz, 4 büyüklere kafa tutan hatta 3-4 gol atan Süper Lig’in ‘en flaş’ takımı Akhisarspor’un da sponsoru. Akhisarspor için köftecinin takımı da deniliyor. Bülent Taşkınlar, “Akhisarspor’un yükselişiyle birlikte biz de büyüyoruz.” diyor...

Öğlumla sinema keyfi

Oğlum da sinemayı çok seviyor. İnternette dönemsel önemli filmleri bulup birlikte izliyoruz. Örneğin, Yurttaş Kane gibi. Genellikle siyah-beyaz, sinema tarihinde yer tutan filmler. Hitchcock filmleri de izliyoruz arada. Fellini mesela. Güncel olarak da İstanbul Film Festivali’nde yer alan filmleri tercih ediyoruz. Biraz daha Amerikan sineması dışına çıkıyoruz. Dünya sinemasından örneklere ağırlık veriyoruz.

Haberin Devamı

10 parmağımda 10 marifet yok

Ümit Yaşar Oğuzcan’ın çok sevdiğim bir sözü vardır; ‘Hayatımdan şairliği çıkarırsanız geriye hiçbir şey kalmaz’ diye, biraz ben böyle biriyim. 10 parmağında 10 marifet olan insanlara hiç özenmedim. Köfteciliği o kadar çok seviyorum ki hobilerimi bile geliştirmedim. Tabii kendime zaman ayırmayı seviyorum. Fakat işimizin gereği herkes için tatil olan günlerde daha çok çalışıyoruz. Geç saatlere kadar işte oluyorum. O nedenle sabahları işe erken gitmiyorum.

Her Akhisarlı yarı İzmirlidir

İzmir’de yaşıyoruz, Akhisar’da da evimiz var. Akhisar-İzmir arası 45 kilometre, gidip gelmek kolay. Zaten her Akhisarlı biraz İzmirlidir. Oğlum da İzmir’de okuyor. Ailenin üçüncü kuşağı İstanbul’da yaşıyor. Merkez ofisimizi İstanbul’a açtık. Artık İstanbul hayatımıza girdi.

Deniz Restaurant iyidir

İzmir Birinci Kordon’daki Deniz Restaurant çok başarılıdır. İstanbul’da Arnavutköy’deki balıkçıları severim. Bebek’teki Balıkçı da iyidir. Boğaz’da balık olmazsa olmaz bir durum. Geleneksel yemeklerde İstanbul’da; Nişantaşı’nda Hünkar, İstiklal Caddesi’nde Hacı Abdullah, Üsküdar Kanaat’a gitmeyi severim.

Haberin Devamı

Hızlı otomobil kullanırım

Tekne merakım yok. Otomobil kullanmayı seviyorum. Hızlı otomobil kullanırım. Bunun için performanslı araçları tercih ederim. Porsche Cayenne kullanıyorum. Çok sık seyahat ettiğim için otomobil hayatımın bir parçası.

Yabancı dizileri izleriz

15 yaşında oğlum var, Barış. Onunla vakit geçirmeyi seviyorum. Birlikte CNBC-e’deki bazı dizileri izliyoruz. Bir ara, How I Met Your Mother’ı izledik. Kitap okumaya fırsat bulduğumu çok söyleyemem. Fakat okumayı seviyorum.

Uğur Yücel varsa izliyoruz

Evde televizyon izlerken eşimle farklı tercihlerimiz oluyor. Onun izlediği yerli diziler var. Ailecek televizyon karşısına tek bir kişi için geçiyoruz. Eğer o dizide ya da filmde Uğur Yücel oynuyorsa. Uğur Yücel’in ‘Benim Dünyam’ filmine de ilk fırsatta gideceğiz.

San Francisco gibisini görmedim

Yurtdışında sıklıkla Orta Avrupa şehirlerine gitmeyi seviyorum. Amsterdam buna bir örnek. Münih, Stuttgart güzel şehirler. Gezmeyi çok seviyoruz. San Francisco beni en çok etkileyen şehir oldu. Oradaki doğayı, yeşili, adaları dünyanın hiçbir yerinde göremedim. Afrika’da Senegal’e kadar gittim. Şimdi oğlumu görmediği ülkelere götürmeye çalışıyorum.

Haberin Devamı

Başarımız takımla paralel

Akhisarspor’un ana sponsoruyuz (Keskinoğlu ile birlikte). İç saha maçlarında arkada, dış saha maçlarında formanın önündeyiz. Akhisarspor’u üçüncü ligden aldık, şimdi Galatasaray’ı yenen, Beşiktaş’a 4 atan, Trabzonspor’a 3 atan bir takım haline getirdik. Kulübün yönetimindeyiz. Çok küçük bütçelerle bu başarıları elde ettik. Allah Köfteci Ramiz’e ‘yürü ya kulum’ derken, yanında Akhisarspor’a da ‘yürü ya kulum’ dedi. Markamız ve takımımızın başarısı paralel yürüyor. İnşallah Süper Lig’de kalıcı oluruz. Anadolu’nun tek ilçe takımıyız ve Ege’nin tek temsilcisiyiz. Bir önceki yıl ligde kalamasaydık, Türk Süper Lig tarihini Ege’siz bırakacaktık, son saniyede yetiştik Egesiz bırakmadık. İnşallah da bırakmayız.

Haberin Devamı

Köfte yapmayı bilirim

Köfte yapmıyorum fakat babadan kalma bilgim tabii ki var. En azından reçeteleri biliyorum. Yemek yapma hobim ne yazık ki yok. Fakat yemek yemeyi çok severim. Köfteyi de çok seviyorum. Haftada birkaç gün köfte yerim.