Candaş Tolga Işık Türk Futbolunun cenaze namazı
HABERİ PAYLAŞ

Türk Futbolunun cenaze namazı

Futbolcu yetiştiremiyoruz… Çare? Kaldır, yabancı futbolcu sınırını... Gelsin dışarıdan. Vaziyet öyle bir istikamete girdi ki bu gidişle Türk Milli Takımı’nda doğma büyüme Türkiyeli oyuncu kalmayacak.

Futbolcu yetiştiremeyince iyi teknik adam da yetiştiremiyoruz. Çare? İndir paraları, gelsin dışarıdan.

Taraftar desen zaten yok... Millet öylesine tiksindi ki futboldan statlar bomboş.

Önceki gün Galatasaray-Trabzonspor maçında yine bir hakem skandalı yaşandı. “Yine” diyorum, çünkü biz saymaktan usandık, hakemler rezil olmaktan usanmadı. Hakemlerimiz, ortalama görme yetisine sahip bir çift gözün tespit edebileceği pozisyonları yakalamaktan aciz... Peki futbol ulemasının buna bulduğu çare ne? Yabancı hakem... Bas parayı, gelsin dışarıdan.

Haberin Devamı

Seyircisi olmayan futbola dışarıdan futbolcu, teknik direktör derken anlaşılan o ki; çok yakında hakem getirmeye başlayacağız. Çözülür mü? Zor. Neden? Çünkü esas sorunlu halka bunların hiçbiri değil. Oyuncudan, hakeme futbolumuzun her kademesinde çözümü “yabancılaştırmakta” görenlerin mevzu kendilerine yani yöneticilere geldiğinde “yerli” kalmakta ne kadar ısrar ettiğinin farkında mısınız?

2014-2015 sezonunda 6 kulüp UEFA’dan lisans alamadı. 3 yıl önce 3 birinci lig kulübümüz Avrupa kupalarından 1 yıl men edildi. Hesaplarında aykırılık tespit edilen iki büyük kulübümüz UEFA tarafından para cezasına çarptırıldı. Dahası... Türkiye’nin en “Avrupalı” kulübü Galatasaray, UEFA’nın Finansal Fair Play kurallarına uymadığı gerekçesiyle tüm Avrupa kupalarından men cezası almakla karşı karşıya... Sorumlusu kim? Yerli futbolcular mı? Yerli teknik direktörler mi? Yoksa yerli hakemler mi?

Demem o ki; Trabzonsporlu futbolcu Salih Dursun’un maçı ve emekleri katleden hakeme gösterdiği kırmızı kart haklıdır!!! Ama eksiktir. Ne zaman birileri çıkar o kırmızı kartı şeref tribününe gösterir, işte Türk futbolu için devrim de, kurtuluş da, çare de o gündür...

Sıradaki haber yükleniyor...
holder