Gündem Türk gemisinden dehşet kareleri

Türk gemisinden dehşet kareleri

Paylaş
Türk gemisinden dehşet kareleri

Nijerya'nın Lagos Limanı'na girmek için sıra beklerken korsanların silahlı saldırısına uğrayan Türk gemisi Özay-5 'in ikinci kaptanı ile üç personeli İstanbul'a geldi

Geminin ikinci kaptanı Volkan Seçkin ile 3 personel akşam saatlerinde Air France Havayolları'na ait bir uçakla Paris aktarmalı olarak İstanbul'a geldi.

Geminin elektrik zabiti Cüneyt Sancaktar, yardım butonuna bastığı için korsanların gemiyi kaçıramadıklarını belirterek, “Sessiz bir şekilde güverteye çıkan korsanlar ellerindeki otomatik silahlarla mürettebatı etkisiz hale getirdi.

MERDİVENDE İKİNCİ KAPTAN BIÇAKLANDI

Sağı solu dağıtmaya başladılar. Herkesin ceplerindeki para ve elektronik eşyaları aldılar. Merdivenlerde ikinci kaptanı bıçakladılar. Demir çubuklarla saldırdılar. Ben bu arada olayı bütün dünyaya haber verecek sisteme bağlı butona bastım. Benim butona bastığımı fark edince kafama vurdular ve hemen birbirleriyle haberleşip sürat motoruna atlayıp kaçtılar.

Butona basmasaydım gemiyi kaçıracaklardı. Biz de hemen harekete geçtik. Limana girdik . Bu arada yaralı arkadaşlarımıza ilk yardımı kaptanımız yaptı. Bu konuda eğitimliydi. Yaklaşık 5 saat sonra karaya çıkabildik ve tedavi olduk. Ancak yeterli olmadı. Şimdi İstanbul’da hastaneye gideceğiz.”

Özay-5 gemisinin ikinci kaptanı Volkan Seçkin ise omzundan yaralandığını tedavi için İstanbul’da hemen hastaneye gitmesi gerektiğini belirterek konuşmadı.

Bu arada Atatürk Havalimanı’na babası Cüneyt Sancaktar’ı karşılamak için gelen kızı Damla Sancaktar, babasına kavuştuğu için çok mutlu olduğunu söyledi.

Faik KAPTAN/İSTANBUL (DHA)