Dünya Türk gemisine korsanlar saldırdı

Türk gemisine korsanlar saldırdı

Paylaş
Türk gemisine korsanlar saldırdı

Nijerya açıklarında seyreden Türk gemisinin personeli korsanlar tarafından soyuldu ama denizciler korsanları püskürtmeyi başardı

Edinilen bilgiye göre dün gece 22.00 sıralarında Nijerya açıklarında seyreden 130 metre boyundaki, Türk bayraklı Özay -5 adlı gemi silahlı korsanların saldırısında uğradı. Saldırganlar gemiye çıkıp mürettebatın para ve değerli esyalarini gasp etti ancak Türk gemiciler alarm düğmesine basıp korsanları püskürtmeyi başardı.

Soygun yaşandığı sırada gemi personelinin alarm butonuna basmasıyla birlikte korsanlarla personel arasında arbede çıktı. Bu arabedenin ardından haydutlar gemiyi terk etti.

Olayda Volkan seçkin, Cüneyt Bayraktar ve bir Nijeryalı yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken gemi Lagos limanının 30 mil açığına çekildi.

FİRMADAN AÇIKLAMA

Geminin İstanbul'daki şirket yetkilisi saldırıyla ilgili bilgi verdi. Blue Tankers Gemi İşletmeciliği Genel Müdürü Kaptan Naci Nurova konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı: Saat 23.00 sıralarında kıyı emniyeti bizi aradı. Yetkililer gemiden mesaj geldiğini ve bu konuda bilgi istediklerini söyledi. Ben de gemi kaptanını aradım, gemiye korsan saldırısı olduğunu ve hepsinin silahlı olduğunu söyledi. Korsaların mürettebatı bir araya toplayıp üzerlerindeki değerli eşyaları almışlar.

KALEŞNİKOFLARI VARDI

İkinci kaptan sol kolundan iki bıçak darbesi almış Nijeryalı bir mürettebatın da kolunu ve burnunu kırmışlar. Korsanlar daha sonra geminin kasasını da boşaltıp gemiyi terk etmişler. Yaralılar olaydan sonra limandan hastaneye kaldırıldı durumları gayet iyi. Kaptan şu anda gemide sayım yapıyor nelerin çalındığını tespit ediyor. Geminin kasasında 600 dolar kadar bir para vardı, bunun dışında gemi telefonu ve gemideki plazma tv çalınmış. Toplam 6 korsan olduğunu ve hepsinin kaleşnikof silah taşıdıklarını söylediler. Gemi şuan için emniyetli bir noktaya çekildi, benzin yüklü bir gemi" diye konuştu.

DHA

Haberin Devamı