Spor Türk güreşçiler zirvede

Türk güreşçiler zirvede

Paylaş
Türk güreşçiler zirvede

Dünya Güreş Birliği'nin ayın en iyi sıralamaları belli oldu. Tüm sıkletlerde ilk 5 içinde Türk güreşçiler yer alırken, Rıza Kayaalp, Metehan Başar ve Yasemin Adar. sıkletlerinde ilk sırada yer aldı.

Dünya Güreş Birliği (UWW), dünyanın en iyi güreşçileri sıralamasını açıkladı. Tüm sıkletlerde ilk 5 içinde Türk güreşçiler yer aldı. Rıza Kayaalp 130 kiloda 1. sırada yer alırken, Metehan Başar 85 kiloda, Yasemin Adar da kadınlar 75 kiloda 1. sırayı elde etti.

Taha Akgül, son yapılan değerlendirmelerin ardından serbest stil 125 kiloda Gürcü güreşçi Geno Petriashvili'nin ardından 2. sırada kendisine yer buldu. Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, tek amaçlarının Ata sporu güreşe hizmet etmek olduğunu belirterek, "Göreve geldiğimiz günden bu yana her yaş grubunda çalışmalarımızı titizlikle sürdürüyoruz. Gelinen nokta belki başarı gibi gözüküyor. Ama biz daha yolun başındayız. Amacımız tüm sıkletlerde en iyi sporcuları yetiştirmek ve Olimpiyat madalyalarının sayısını artırmak. Ata sporumuz olan güreşe bu yakışır" ifadelerini kullandı.

İlk 5 sıraya giren diğer güreşçilerimiz ve sıkletleri şu şekilde:

Fatih Cengiz - 75 kilo - 5. sırada
Atakan Yüksel - 66 kilo - 4. sırada
Soner Demirtaş - 74 kilo - 3. sırada
Mustafa Kaya - 65 kilo - 5. sırada
Cengizhan Erdoğan - 61 kilo - 5. sırada
Hafize Şahin - 63 kilo - 5. sırada
Evin Demirhan - 48 kilo - 5. sırada

Haberin Devamı