Spor Türk güreşinde tarihi gün

Türk güreşinde tarihi gün

Paylaş
Türk güreşinde tarihi gün

Türk güreşinde tarihi gün

Rusya’nın başkenti Moskova’da yapılan FILA (Uluslararası Güreş Federasyonları Birliği) Genel Kurulu’nda Türkiye’den Ahmet Ayık ve Rodika Yakşi yönetim kurulu üyeliğine seçildi.

FILA Genel Kurulu’nda 6’şar yıllık görev süreleri dolan 5 erkek ve 1 kadın yönetim kurulu üyesinden boşalan 6 kontenjan için seçim yapıldı. Erkeklerde 5 koltuk için 9; kadınlarda ise 1 koltuk için 4 aday seçime katıldı.

110 delegenin katılımıyla yapılan ilk tur oylama sonunda FILA’nın Fransız genel sekreteri Michelle Dusson 85 oy, Ahmet Ayık ve İtalyan Matteo Pellicone 72’şer oy, Azerbaycan’dan Namık Aliyev de 57 oy alarak yönetim kuruluna girmeyi başardı.

Kadın adaylar arasında ise 50 oyla Rodika Yakşi en fazla oyu alan isim oldu. İki dönemdir FILA yönetiminde yer alan Avusturyalı dünya ve olimpiyat şampiyonu Nicola Hartmann 33 oyda kalırken, ABD’li Sauders Tricis’e 21, Letonyalı Anette Federovskaya’ya da 8 oy çıktı.

İkinci tur oylama öncesi, ilk turda sadece 32 oy alabildiği için hayal kırıklığı yaşayan FILA Hakem Komitesi Başkanı Kanadalı Mario Saletniç adaylıktan çekildiğini açıkladı.

İkinci tur oylamada kadın kontenjanı için yarışan adaylardan Rodika Yakşi oylarını artırdı ve 52 oyla FILA yönetiminin yeni üyesi oldu. Avusturyalı Hartmann’a bu turda da 33 oy çıkarken, Tricis 20, Federovska da 5 oy alabildi.

Erkeklerde ise ikinci tur oylama sonucunda, FILA yönetim kuruluna giren beşinci isim Yunanistan’dan Theodors Hamasok oldu.

YAKŞİ: "DELEGELER SAMİMİYETİME İNANDI"

Haberin Devamı

FILA Yönetim Kurulu’na seçilen Rodika Yakşi’yi gözyaşları içinde ilk kutlayan isim, eşi Önder Yakşi olurken, Türk kafilesinde büyük sevinç yaşandı.

Başta FILA Başkanı Raphael Martinetti olmak üzere tüm yönetim kurulu üyeleri ve delegeler Rodika Yakşi’yi tebrik ederken, Türkiye’nin FILA yönetimindeki tecrübeli ismi Ahmet Ayık, Güreş Federasyonu Başkanı Osman Aşkın Bak, FILA Teknik Komite Üyesi Şeref Eroğlu ve uluslararası hakemler Bekir Çeker ile İbrahim Cicioğlu da Rodika Yakşi’nin mutluluğunu paylaştılar.

Rodika Yakşi, seçim sonucunun belli olmasının ardından yaptığı ilk açıklamada, "Tüm delegelere sadece güreş için tüm kalbimle çalışacağımı söylemiştim. Bana inandılar ve yönetim kuruluna seçtiler. Kalpten isteyen ve çalışan her zaman başarır" diye konuştu.

AYIK: "TARİHİ BAŞARI"

Haberin Devamı

Ahmet Ayık ise Rusya ve Güney Kore’den sonra Türkiye’nin de artık FILA yönetiminde 2 üyeyle temsil edilecek olmasının önemine değinerek, "Bu tarihi bir başarıdır" dedi.

BAK: "ARTIK DAHA GÜÇLÜYÜZ"

Güreş Federasyonu Başkanı Osman Aşkın Bak ise FILA yönetiminde 2 üyeyle temsil edilecek olmasından dolayı artık Türkiye’nin dünya güreşinde daha güçlü pozisyona geldiğini savundu.

Türkiye’nin dünya güreşinin lider ülkelerinden biri olduğunu ifade eden Bak, şöyle devam etti: "Son yıllarda uluslararası lobi faaliyetlerimizi artırdık. 6 ay önce de FILA komisyonlarına 6 ismi sokmayı başarmıştık. Fakat bu kez yönetim kuruluna Ahmet Ayık’tan sonra Rodika Yakşi’yi de soktuk. Bu çok önemli bir adım. Türk güreşi bundan sonra çok daha güçlü hale gelecektir. Gelecekte madalya anlamında da daha başarılı sonuçlar alacağımızdan en küçük şüphem yok." -EROĞLU: "HER ŞEY GÜZEL OLACAK"- FILA Genel Kurulu için Moskova’ya gelerek lobi çalışmalarına büyük destek veren Avrupa ve dünya şampiyonu, olimpiyat ikincisi Şeref Eroğlu, elde edilen başarının çok önemli olduğunu vurgulayarak, "Bundan sonra Türk güreşi için herşey çok daha güzel olacak" dedi.

FILA Teknik Komite üyesi de olan Eroğlu, "Burada Rodika Yakşi’yi destekledik. Çünkü onun Türk ve dünya güreşi için neler yapabileceğini biliyoruz.

Her zaman onun yanındayız" diye konuştu.

Haberin Devamı