Yaşam Türk hacker'a otelde operasyon

Türk hacker'a otelde operasyon

Paylaş
Türk hacker'a otelde operasyon

24 ülkede 40 milyon dolarlık banka soygunu yapan Türk bilgisayar korsanı Ercan Fındıkoğlu'nun Frankfurt'ta ABD ve Alman polisinin ortaklaşa gerçekleştirdiği bir operasyonla yakalandığı ortaya çıktı

Geçen yıl 24 ülkede aynı anda gerçekleşen, 40 milyon dolarlık banka soygunu liderinin Türk hacker Ercan Fındıkoğlu olduğu ortaya çıktı. Alman Der Spiegel dergisinin ihbarı sonucunda Fındıkoğlu, kaldığı otelde tutuklandı.

Şubat 2013’te Hindistan’daki bir bilişim şirketinin bilgisayar sistemine giren Türk hacker 12 farklı kredi kartı hesabını ele geçirdi. Almanya’daki bir hesapta toplanan parayı çete üyeleri bankamatikten Japonya’daki bir hesaba aktarırken yakalandı. Çete üyeleri, Fındıkoğlu’ndan korktukları için mahkemede ismini açıklamadı.

41 DAKİKALIK OPERASYON

Soygunu araştıran dergi, elebaşının Fındıkoğlu olduğunu anlayınca yetkililere haber verdi. ABD “Predator”, “Oreon” ve “Amonyak” gibi rumuzlar kullanan Fındıkoğlu’nu takibe aldı. Frankfurt’ta otelde kalan Türk hacker, otelin kablosuz ağını kullanınca yeri tespit edildi. Alman polisine haber verildi. 5 kişilik ekip 19 Aralık 2013’te otele baskın yaparak 41 dakikada Fındıkoğlu’nu yakaladı. Şimdi hem ABD ve hem Türkiye Fındıkoğlu’nun iadesini istiyor.

Haberin Devamı