Sağlık Türk halkı cinsel bilinç fakiri

Türk halkı cinsel bilinç fakiri

Paylaş
Türk halkı cinsel bilinç fakiri

Uzmanlar, cinsel açıdan mutlu olmanın yolunun eğitimden geçtiğini, ancak Türkiye'de bu konuda henüz yeterli bilincin oluşmadığını belirtti

Çukurova Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Kadın Doğum Uzmanı Doç. Dr. Türkan Cengiz Yılmaz, cinselliğin hâlâ ‘ayıp, yasak ve günah’ olarak algılandığını ve çocuklara da bu şekilde öğretildiğini belirtti.

Yılmaz, “Bu nedenle cinsellikle ilgili doğru, güvenilir bilgi edinme zorlaştı. Bilgisizlik ve deneyimsizlik, kadınlarda evlilik sırasında vajinismus (cinsel ilişkiye girememe) gibi olaylara neden olurken, erkeklerin bilgisizlikleri de eklenince evlilikler yıkılma noktasına geliyor.

Ayıp, yasak, günah duygularıyla dolu ve yaptığı eylemlerden dolayı suçluluk duyan bir insan cinsellikten zevk alamaz. Bu nedenlerden dolayı Türk insanının cinsel açıdan mutlu olduğunu söylemek güçtür” dedi.

ÖNCE BEDENİZİZİ TANIYIN

Doç. Dr. Türkan Cengiz Yılmaz, cinsel mutluluğun sağlanmasında kişinin, önce kendi bedenini sevmesi ve tanıması gerektiğini kaydederek, “Biz kendi bedenimizi tanımıyoruz ve bilmiyoruz ki, diğer bedenleri tanıyalım ve cinsellikten zevk alalım.

İşin ucu cinsel eğitime dayanmaktadır. Kendi bedenini tanıyan, nelerden zevk aldığını bilen, cinsellikle ilgili olumlu düşünce ve duygulara sahip bir insan cinsellikten keyif alır” diye konuştu.

Çocukların 3- 4 yaşından itibaren anne va babalarına cinsellikle ilgili sorular sormaya başladıklarını ifade eden Doç.Dr. Yılmaz, ailelerin bu sorulara cevap vermekte zorlandıklarını ifade etti.

Esra ÖRGEN/ADANA (DHA)

Haberin Devamı