Siyaset Türk-İş 1 Mayıs'ta Taksim'de
Paylaş
Türk-İş 1 Mayıs'ta Taksim'de

Türk-İş Başkanlar Kurulu, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı'nın merkezi olarak İstanbul Taksim Meydanı'nda, ayrıca tüm bölge ve illerde düzenlenecek mitinglerle kutlanmasına karar verdi.

Türk-İş’ten yapılan yazılı açıklamada, bugün toplanan Türk-İş Başkanlar Kurulu’nda alınan kararlar duyuruldu.
"1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı’nın merkezi olarak İstanbul Taksim Meydanı’nda, bunun yanı sıra tüm bölge ve illerde düzenlenecek mitinglerle kutlanmasına karar verildiğinin" bildirildiği açıklamada, "Türk-İş Başkanlar Kurulu Taksim Meydanı’nda ve diğer il ve bölgelerde yapılacak kutlamaların diğer emek ve meslek örgütleri ile birlikte yapılmasına ve kutlamaları ortaklaştırmak için gerekli adımların atılmasına karar vermiştir" denildi.

Haberin Devamı

Kurulun, yaklaşık 250 bin işçiyi, aileleriyle birlikte bir milyonu aşkın insanı ilgilendiren kamu kesimi toplu iş sözleşmelerinin 12 Haziran genel seçimlerinden önce bağıtlanmasını istediğinin ifade edildiği açıklamada, "Başkanlar Kurulu, bu amaçla, Hükümeti duyarlılığa çağırmakta ve görüşmelerin hızlandırılması talebinde bulunmaktadır" ifadesine yer verildi.

İSTANBUL VALİSİ: BİZE RESMİ BİR MÜRACAAT ULAŞMADI

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 1 Mayıs İşçi Bayramı’nın Taksim Meydanı’nda kutlanmasına ilişkin, "Bu konuyla ilgili şu anda bize resmi bir müracaat ulaşmadı. Şüphesiz ki 1 Mayıs’ın anlamı itibariyle en iyi şekilde kutlanmasını, sivil toplum kuruluşlarımızı destekliyoruz. Bu konuda her türlü iş birliğini sonuna kadar bizler de en iyi şekilde sürdüreceğiz" dedi.

Haberin Devamı

Mutlu, Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 166. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Kabulün ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Mutlu, bir gazetecinin, "1 Mayıs yaklaşıyor. Bununla ilgili bir talep geldi mi, kutlamalar yine Taksim’de mi yapılacak?" şeklindeki sorusu üzerine, şöyle konuştu:,

"Geçen sene Taksim’de kutlamalar yapıldı. Bu konuyla ilgili şu anda bize resmi bir müracaat olmadı. Ancak ilgili kuruluşlar tarafından resmi müracaatlar mutlaka olacaktır. Bizim bu konuyla ilgili öncelikli beklentimiz iyi bir iş birliğidir. Bu iş birliği geçen yıl ilgili kuruluşlarla birlikte en iyi düzeyde sürdürüldü. Bunun sonucunda 1 Mayıs’ın Taksim’de kutlanması iş birliği gerçekleştirildi. Yıllar sonra Taksim tekrar 1 Mayıs’ın kutlandığı bir alan haline dönüştürüldü. Bu yıl da bu çalışmalarımızı sürdüreceğiz."

Her zamanki gibi çok iyi bir iş birliği beklediklerini belirten Vali Mutlu, konuşmasına şöyle devam etti:
"Bu konuyla ilgili bize güvenlik noktasında gelecek olan bilgiler tabii ki değerli. Bunları değerlendirmeye devam edeceğiz. Her şeyden evvel İstanbulumuzun huzuru bizim için değerli. Şüphesiz ki 1 Mayıs’ın anlamı itibariyle en iyi şekilde kutlanmasını, sivil toplum kuruluşlarımızı destekliyoruz. Bu konuda her türlü iş birliğini sonuna kadar bizler de en iyi şekilde sürdüreceğiz. Önümüzdeki günler itibariyle bu konuyu gündemde sıcak bir şekilde takip edeceğiz. İyi bir iş birliğiyle bitirmeyi hedefliyoruz."

Haberin Devamı