Spor 'Türk iş adamı para verdi'

'Türk iş adamı para verdi'

Paylaş
'Türk iş adamı para verdi'

Rumen gazeteci Roşu, Cluj-Galatasaray maçında şike yapıldığını iddia eden gizli bir tanıkları olduğunu söyledi. Mihai kod adlı kişi de, Türk işadamı Salim'in, takım kaptanı Portekizli Cadu'ya 320 bin Euro para verdiğini söyledi

Romanya’da dün, Galatasaray’ın deplasmanda Cluj’u 3-1 yendiği maçın ardından ortaya şok bir şike iddiası atıldı. Romanya Devlet Televizyonu’na bağlı olarak çalışan Sport.ro adlı sitenin muhabiri Emanuel Roşu (24), twitter adresinden Cluj’un kaptanı Cadu’nun, Portekizli diğer oyuncularla birlikte Galatasaray’a maçı sattığının bilgisine ulaştıklarını söyledi. Ardından ise söz konusu olayla ilgili Mihai isimli tanığın konuşması, televizyonda yayınlandı. 3 dakikalık ses kaydında Mihai, Salim kod adlı Türk iş adamının Portekizli futbolcu Cadu’ya 320 bin Euro verdiğini ifade etti. Paranın bir araçla Cadu’nun evine götürüldüğü belirtilirken, Türk işadamının Cadu’nun oturduğu yer olan Buna Ziua adlı semtte yaşadığını vurguladı. Mihai ayrıca “Portekizli oyuncular, bunu bir çete olarak yaptılar. Zaten daha önceki hoca Andone’yi de, istemedikleri için gönderdiler! Portekizliler organize
bir şekilde şike olayına girdiler” açıklamasını yaptı.

‘Bu kişiyi herkes tanıyor’

Cadu ve beraberindeki futbolcuların mafya gibi çalıştıklarını vurgulayan Mihai, yakından şahit olduğu olayla ilgili olarak, “Türk iş adamı, Cluj’da herkes tarafından bilinen ve Cluj kulübünün sahibi Arpad Paszkany ile ilişkileri olan biri” dedi. Romanya’da ana haber bültenlerine konu olan iddiayla ilgili olarak gazeteci Roşu twitter’dan, “Bunların doğru olduğuna ya da bu adama güvendiğimi söyleyemem. Sadece ben hikayeyi size sundum. Hayatımda hiç bu kadar ölüm tehdidi almamıştım. Galatasaray taraftarları beni öldürmek istiyor (Gülerek)” diye yazdı.

Başkan: Bunlar ruh hastası
Cluj’un Başkanı Mureşan ve takımın sahibi Arpad Paszkany, şike olayları üzerine Romanya Devlet Televizyonu’na bağlandı. Mureşan, “Bunu diyenler ruh hastası. Galatasaray’a rakip olan belki Fenerbahçe ya da Beşiktaş’tan biri olabilir. Konuyla ilgili olarak mahkemeye gideceğiz. Daha fazla para verseler anlarım da, Avrupa kupası için 320 bin Euro ne ki (gülerek)” yanıtını verdi. Cluj’un sahibi Paszkany de, herhangi bir Türk işadamı ile bağlantısının olmadığını belirterek, Cadu’ya güvendiklerini söyledi.

Aysal: Sadece çok komik
Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, “Sanırım bu dedikleriniz şaka olmalı. Galatasaray, herkesin gördüğü gibi Cluj’u çok iyi bir futbolla mağlup etmeyi başarmıştır. Başarımıza gölge düşürmek isteyenleri şiddetle kınıyorum. Tek söyleyebileceğim, böyle bir iddianın komik olduğudur” yorumunu yaptı.

Fanatik

Haberin Devamı