Ekonomi Türk-İş: Gıda fiyatları düştü, yoksulluk sınırı geriledi

Türk-İş: Gıda fiyatları düştü, yoksulluk sınırı geriledi

Paylaş
Türk-İş: Gıda fiyatları düştü, yoksulluk sınırı geriledi

Ramazan ayında gıda fiyatlarında beklenen düşüşün gerçekleştiğini bildiren Türk-İş'in 'açlık ve yoksulluk sınırı' raporuna göre, bir önceki aya göre açlık sınırı 20 TL, yoksulluk sınırı 66 TL gerileme kaydetti

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) Haziran ayına ilişkin 'açlık ve yoksulluk sınırı' araştırması raporunu yayımladı. Gıda fiyatlarında beklenen düşüşün gerçekleştiğinin ifade edildiği raporda, açlık sınırı bin 508 TL, yoksulluk sınırı ise 4 bin 913 TL olarak gerçekleşti.

Raporda, "Gıda fiyatlarında beklenen gerileme Haziran 2017’de gerçekleşti. Böylece milyonlarca ücretli çalışan ve emeklilerinin büyük merakla beklediği gelirlerine yapılacak zam oranı husususunda bir eğilim ortaya çıktı" denildi. "Bu durumun enflasyona olumlu yansıması bekleniyor" ifadesinin yer aldığı raporda bu durumun dar ve sabit gelirli kesim için 'geçim derdi'ni çok fazla etkilemediğinin altı çizildi.


AÇLIK 20, YOKSULLUK SINIRI 66 LİRA GERİLEDİ


Rapora göre, dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı (açlık sınırı) 1.508 TL, gıda harcaması ile birlikte giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamalarının toplam tutarı ise (yoksulluk sınırı) 4.913 TL olarak kaydedildi. Bekar bir çalışanın aylık yaşama maliyeti ise 1.889,38 TL oldu.

Bu rakamlara göre, bir önceki aya göre açlık sınırı 20 TL, yoksulluk sınırı 66 TL geriledi

Haberin Devamı