Ekonomi Türk-İş işe "1 saat geç" gitti

Türk-İş işe "1 saat geç" gitti

Paylaş
Türk-İş işe "1 saat geç" gitti

Türk-İş işe "1 saat geç" gitti

Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, işçilerin haklarının ihlal edildiğini öne sürerek, "Kimse bize ’Niçin eylem yapıyorsunuz’ diye sitem etmesin. Sitem edenler bizi eyleme mecbur etmesin" dedi.

Haberin Devamı

Türk-İş’e bağlı sendikaların üyeleri, aralık ayında alınan "sürekli eylem" kararları çerçevesinde, işe 1 saat geç gitme eylemi yaptı. Bornova’daki Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü önüne toplanan işçiler, sloganlar attı.

Türk-İş Genel Başkanı Kumlu, burada yaptığı konuşmada, işçilerin haklarının ihlal edildiğini; İstanbul’da itfaiye, Ankara’da da TEKEL işçilerinin hak ihlallerine karşı mücadele verdiğini belirterek, "Sadece onlar değil işçiler, memurlar, emeğiyle geçinen herkes bu yangına karşı sesini yükseltiyor. Bugün bir kez daha çalışmama hakkımızı kullanıyoruz. Bu eylemi 15 ve 22 Ocak’ta tekrarlayacağız" diye konuştu.

Türkiye’de özelleştirmeler ve iş yeri kapatılmalarıyla birlikte işsizler ordusunun her geçen gün daha da büyütüldüğünü savunan Kumlu, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

"TEKEL ve itfaiye işçileri başta olmak üzere çalışanların verdiği mücadeleye duyarsız kalınıyor. Bu mücadelenin nedenleri üzerinde durmak yerine ’ideolojiktir’ denilerek işin kolayına kaçılıyor. Ekmek mücadelesi için sesini duyurmaya çalışan kardeşlerimize tazyikli su ve biber gazı sıkılıyor, işçi kardeşlerimiz coplanıyor, gözaltına alınıyor. Ülkemizde bunlar ve daha fazlası oluyor. Türkiye’nin her neresinde olursa olsun, hangi iş kolunda, hangi iş yerinde olursa olsun üyelerimizin yaşadığı sorun bizim sorunumuzdur. Kimse bize ’Niçin eylem yapıyorsunuz’ diye sitem etmesin. Sitem edenler bizi eyleme mecbur etmesin. Hükümete düşen görev, inadından vazgeçip, taleplerimizi hemen dikkate alarak gereğini yapmaktır."

Türk-İş 3. Bölge Temsilcisi Mustafa Kundakçı da suskun, haysiyetli duruşu olan Türk-İş’in bile sabrının taşırıldığını söyleyerek, işçilere yapılan haksızlıklara "Dur" demek için eylemde olduklarını kaydetti.

İşçiler, basın açıklamasının ardından dağıldı.