Ekonomi Türk-İş, Tekel için her cuma iş bırakacak

Türk-İş, Tekel için her cuma iş bırakacak

Paylaş
Türk-İş, Tekel için her cuma iş bırakacak

Türk-İş, Tekel işçisine destek için bir ay boyunca her cuma bir saat iş bırakma kararı aldı

HER CUMA BİR SAAT

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın önceki gün Suriye’ye giderken Tekel işçilerine yönelik olarak ‘Evinize dönün, çalışma yapıyoruz” çağrısına Türk-İş grev kararı ile yanıt verdi. Karar dün Ankara’daki merkezde yapılan Türk-İş Başkanlar Kurulu toplantısında alındı. Buna göre Türkiye genelindeki tüm Türk-İş üyeleri Tekel işçilerinin sorunlarının çözümü için 25 Aralık Cuma gününden itibaren 1 aylık süre ile her cuma bir saat artırarak iş bırakacak.

ŞİRKET YÖNETİCİSİ GİBİ

Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu, Başbakan’ın “Özel sektörde işçi fazla geliyorsa, kıdem tazminatını verir çıkarısın” lafına sert tepki gösterdi. Kumlu, “Sayın Başbakan’ın, devletin görevlerini bir şirket mantığı ile hiçe sayması son derece talihsiz bir yaklaşımdır. Öyle bir Türkiye’de yaşıyoruz ki tarihte ilk defa Türk-İş’in Sekreterini gözaltına alma ayıbı bu hükümete mal olmuştur. Türkiye adına çok utanıyorum” diye konuştu.

ÇOK TALİHSİZ BİR AÇIKLAMA

Tekel işçileri için Başbakan ile görüştüğünü belirten Kumlu şöyle konuştu: “Kendisinden olumlu bir açıklama beklerken, o açıklamayı yaptı. Başbakan Tekel işçilerinin çalışmadan para aldıklarını tekrarladı. Başbakan şunu bilmelidir ki, ‘yatarak para aldıklarını’ öne sürdüğü Tekel işçileri ömürlerini memlekete hizmet ile geçirmiştir ve fabrikalara ilişkin verilen kapama kararında, onlar değil özelleştirmeleri yapanlar sorumludur.”

PROVOKASYONU POLİS YAPTI

Kumlu, “Tekel işçilerinin gördüğü destek daha da artacaktır. Başbakan’ın her kesimden gelen desteği değerlendirirken ‘Biz nerede hata yapıyoruz?’ diye düşünmesinde yarar vardır” dedi. Tekel işçisine, kapatılan diğer işletmelerdeki işçilere sağlanan olanakları istediklerini vurgulayan Kumlu, “Bazı fabrikaların kapatılmasının 6 ay uzatılması gündemde. Bu tüm fabrikalar için geçerli olursa çözüm için zaman kazanılabilir” diye konuştu.

2

Haberin Devamı