Dünya Türk işadamlarının kaldığı otele saldırı

Türk işadamlarının kaldığı otele saldırı

Paylaş
Türk işadamlarının kaldığı otele saldırı

Erdoğan'ın Irak gezisi sürerken, başkent Bağdat'ta Türk işadamlarının kaldığı bir otele yapılan roket saldırısında iki Iraklı yaralandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Irak ziyaretini sürdürdüğü saatlerde Bağdat'ta Türk işadamlarının kaldığı bir otele yönelik roketli saldırı düzenlendi.

AFP haber ajansı, Ebu Neves Caddesi üzerindeki Elçi Hoteli'ne "Katyuşa" roketiyle yapılan saldırıda Türk işadamlarının yaralanmadığını bildirdi.

Haberin Devamı

TİKRİT'TE İL MECLİS BİNASINA SALDIRI

Başbakan Erdoğan'ın Irak ziyareti sırasında, Saddam'ın memleketi Tikrit'teki il meclis binasına da saldırı düzenlendi. Saldırıda 10 kişi öldürüldü

Irak'ın Tikrit şehrinde silahlı kişiler tarafından il meclisi binasına baskın düzenlendi. Baskını askeri üniformalı silahlı kişilerin yaptığı belirtilirken, binadan ateş açmayı sürdüren saldırganlar, binadaki hükümet yekililerini ve çalışanları rehin aldı.

Saldırganların en az 10 kişiyi rehin aldığı bildirildi. Saldırganların meclis binasına saldırmadan önce daha önceden bina yakınlarına yerleştirdikleri aracı patlattıkları, patlamanın ardından ise binaya baskın düzenledikleri öğrenildi.

12 ÖLÜ, 60 YARALI

Bu arada meclis binasına yapılan saldırı ve rehin alma olayı nedeniyle Tikrit'te sokağa çıkma yasağı ilan edilirken, Tikrit Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada saldırı sırasında 12 kişinin öldüğü 60 kişinin yaralandığı duyuruldu.

Haberin Devamı