Siyaset 'Türk kadını asla tavuk olmaz'
Paylaş
'Türk kadını asla tavuk olmaz'

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel, AK Parti'nin Türk kadınından 'Tavuk olmasını' beklediğini öne sürerek, "Türk kadını asla tavuk olmaz. Çocuk sayısına göre para veriyorlar. Çift sarılı yumurta daha pahalı biliyorsunuz. İkiz doğurana ne yapacaklar onu bilmiyoruz" diye konuştu

Merkez Spor Salonunda düzenlenen partisinin il başkanlığı kongresine katılan MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel, Karabük'te partililer tarafından coşkuyla karşılandı. MHP İl Başkanı Burahanettin Arslan’ın ardından kürsüye gelen Demirel, yaptığı konuşmada milletvekili olarak postacılık yapmadıklarını anlatırken, şöyle konuştu:

"Millet, vekillerini milletin derdini anlatsın, derine derman olsun diye seçiyor, postacılık yapsın diye seçmiyor. O yüzden de vekalet hakkınızı da MHP’li vekiller adına söylüyorum ki onurla, gururla taşıyoruz, postacılık yapmıyoruz. Ne saraydaki sultan için, ne İmralı’daki cani için, ne Oslo’daki üçüncü göz için. Biz postacı değiliz, milletvekiliyiz."

"TÜRK KADINI BU KADAR KÜÇÜK DÜŞÜRÜLMEDİ"

Ak Parti’nin kadınları kullanarak siyasi propaganda yaptığını belirten Demirel, sözlerine şöyle devam etti;

"Ben artık, ‘Kadın tavuk mudur?’ diye sormaya başladım. Canlının bir tek türü var. Oturduğu yerden üreten. O da tavuk. Bunlar şimdi Türk kadınından tavuk olmasını bekliyor. Sayın Davutoğlu, alem bir insan. Diyor ki ilk çocuğa çeyrek, 2’nciye yarım ve 3’üncü çocuğa tam altın. Diyelim vatandaş üçüz doğurdu. Onlara 3 çeyrek mi 3 tam altın mı vereceksiniz? Beyefendi hep 'Sıfır sorun' diyordu ya. İnsanların doğumunu bile sorun haline getirdiler. Şimdi böyle bir matematik hesap dönüyor ülkede. Bu matematik sorusunu bir havuz problemi yapıp herhalde telefonlarda tartışacaklardır. Türk kadını asla bu kadar küçük duruma düşürülmedi. Ne Türk kadını bunlara kendini bu şekilde kullandırır ne de kendini tavuk yerine koydurtur. Bu ülkede kadın sorunu çözülmemiştir."

Bülent DİKTEPE/KARABÜK, (DHA)

Haberin Devamı