Dünya Türk kafeyi yakmak istedi

Türk kafeyi yakmak istedi

Paylaş
Türk kafeyi yakmak istedi

Almanya'da bir Türk'ün işlettiği kafe, Alman vatandaşı bir kişi tarafından kundaklandı. Olayda 16 kişi yaralanırken, zanlı etkisiz hale getirildi

Elmshorn kentinde Ağrılı Bülent Çelik’in işlettiği “Alman-Türk Kültür Evi” isimli kafe, bir Alman tarafından yakılmak istendi.

Haberin Devamı

Alkollü olduğu öğrenilen 41 yaşındaki zanlı, benzin dökerek kafeyi içindekilerle birlikte yakmaya çalıştı.

Zanlı kafede bulunanlar tarafından etkisiz hale getirken, olayda 16 kişi yaralandı. Bir anda alevlerin sardığı kafede de maddi hasar meydana geldi.

Tutuklanması için mahkemeye sevk edilen Alman’ın, kundaklama olayını ırkçı nedenlerden dolayı yaptığının tahmin edilmediği bildirildi.

Alman polisi, zanlının daha önce çok gürültü olduğu gerekçesiyle kendilerine şikayette bulunduğunu bildirdi.

'AZ DAHA YANACAKTIM'

Kafenin sahibi Bülent Çelik, olayın yabancı düşmanlığından kaynaklandığını savunarak, "Bugüne kadar hiç kimseyle sorunum ya da tartışmam olmadı. Dün gece saat 20.45 sularında Alman saldırgan arka kapıda, beraberinde getirdiği bidonu boşaltmaya başladı. Ben önce su zannettim. Ancak sonra benzin olduğunu anladım. İçeride yaklaşık 25 kişi vardı.

Haberin Devamı

Kendisine müdahale etmek isteyince bu kez benzini üzerime dökerek beni yakmaya çalıştı. Elindeki çakmağa arkadaşlarım müdahale etmeseydi, ben de ateşle birlikte yanacaktım. Yine de benzin tutuştu, içeride bulunan herkes, alevler içinde kendisini ön kapıdan dışarı attı" dedi.

'HEPİNİZİ YAKACAĞIM' DEDİ

Saldırganın yan binada oturduğunu öğrendiğini ve bu kişinin daha önce de kafe sakinlerine bıçaklı saldırıda bulunduğunu kaydeden Çelik, "Polis yetkilileri olayın gürültüden kaynaklandığını belirtiyor. Oysa bu konuda herhangi bir şikayet bana gelmedi. Bu kafe 17 yıldan beri var. Eğer gürültüden kaynaklansaydı bugüne kadar işletilemezdi. Tüm bina şu an yanmış durumda.

Alman saldırgan olaydan sonra dükkanın arka kapısından kaçmaya çalıştı. O sırada üzerinde yaklaşık 50 santimetre büyüklüğünde balta ve bir bıçak gördük. Saldırganın 'Hepinizi yakacağım' diyerek benzini dökmesi yabancı düşmanlığından başka nedir ki?" diye konuştu.

TANIKLAR ANLATTI

Olay sırasında kafede bulunanlardan Doğan Köylü de müdahale sırasında yaralandığını belirterek, kapıdan kaçmaya çalışan Alman saldırganı etkisiz hale getirdikten sonra polisi aradıklarını ve itfaiyeye haber verdiklerini anlattı.

Haberin Devamı

Elmshorn Göçmenler Biliği Kadın Kolları Başkanı Gülay Akkaya, olayın yaşandığı sokağa çok yakın bir yerde oturduğunu ve dumanın yükselmesiyle birlikte hemen olayın meydana geldiği yere koştuğunu ifade etti.