Türk kahvesinin bayatlamasını istemiyorsanız…
Kısa sürede bayatlayan Türk kahvesinin tadının kaçmaması için bu ipuçlarına mutlaka göz gezdirin.
15 Temmuz 2017 , Cumartesi 17:40
Söz konusu Türk kahvesi olunca, tiryakiler sabaha kadar kahvenin ne kadar lezzetli bir şey olduğunu anlatabilir. Ancak, tadı damağınızda kalacak lezzetli kahveler pişirmenin en önemli püf noktası kahvenin ilk günkü tazeliğini koruyarak muhafaza edilmesi. Peki, Türk kahvesinin bayatlamaması için neler yapılmalı? İşte cevabı…
- Kahvenin taze kalması için buzdolabında saklamayın.
- Satın aldığınız kahveyi cam bir kavanoza dökün ve içerisine kesme şeker ya da kahve çekirdeği atın. Kavanozun kapağını hava almayacak şekilde kapatın ve bu şekilde muhafaza edin.
- Öğütülmüş kahve daha çabuk bayatlar. Bu nedenle kahveyi öğütülmemiş olarak saklamak bayatlamasını geciktiren bir diğer öneridir.
- Kahvenizi sakladığınız kabın içinde metal kaşık bırakmamaya özen gösterin. Tadını bozabilir.
Haberin Devamı
BUNLARI DA OKUYUN
- Duygu Nebioğlu'ndan annesi Suphiye Orancı'ya mesaj: Sen Duygu’na güven seninle dünyayı değiştireceğiz
- İbrahim Tatlıses'ten Mustafa Keser'e: Kör ol ama nankör olma!
- Serenay Sarıkaya ve Mert Demir artık aşklarını gizlemiyor! Mekandan el ele çıktılar
- İrem Derici aşka geldi! Gondolda sevgilisini öpücüklere boğdu
- Finale beş var