Yaşam Türk kahvesinin yurtdışı atağı!

Türk kahvesinin yurtdışı atağı!

Paylaş
Türk kahvesinin yurtdışı atağı!

Sidney'de 12.'si düzenlenen 'The Rocks Aroma Festivali'nde Türk kahvesi büyük ilgi gördü

Avusturalya'nın başkenti Sidney kentinde bu yıl 12'ncisi düzenlenen ‘The Rocks Aroma Festivali'nde açılan ‘Türk Kahve Evi' ilgi gördü. İlki 1998 yılında düzenlenen ve bu tarihten itibaren geleneksel hale getirilen ‘The Rocks Aroma Festivali' bu yıl da oldukça renkli görüntülere sahne oldu.

Haberin Devamı

Festival, Sidney'in tarihi mekanlarından Opera House'ın bulunduğu The Rock semtinde yapıldı. Çok sayıda farklı etnik toplumların kendi geleneksel tadlarını tanıtma fırsatı bulduğu festivalde Türk kültürünün değişmez lezzetlerinden Türk kahvesi tanıtıldı. Türk kahvesinin yanında gözleme ve simit gibi lezzetler de katılımcıların beğenisine sunuldu.

Etkinlikte kahve falı, geleneksel boyacı sandığının yanı sıra Türk müziği ve danslarının sergilendiği bölüm oldukça ilgi çekti. Festivalde bu yıl geçen yıllara göre daha yoğun bir katılım olduğunu belirten Türk Kahve Evi organizatörü İrfan Uğur, festivalin her geçen yıl büyüyerek devam ettiğini söyledi. Türk kültüründen çeşitli yiyecek ve içeceklerin geleneksel kıyafetler içinde, otantik ortamda festivale katılanlara sergilemesi Avustralyalılar'ın büyük beğenisini topladı.

Haberin Devamı

Festivalde damağa hitap edildiği kadar faaliyetlerine Melbourne'de devam eden EKOL Sanat Okulu dansçılarının sergiledikleri Zeybek ile semazenlerin gösterisi de ilgi ile izlendi. Özel olarak hazırlanan platformda sahne alan dansöz de izleyicilerin bakışları arasında gösterisini tamamladı. Türk yerel müzik grupları da yaptıkları müziklerle festivale katılanlara 7 saat boyunca Türk kültüründen örnekler sergiledi.Aroma Festivali’nin 13’ncüsü 31 Haziran 2011 tarihinde yapılacak.

Muzaffer ÖZÇELİK/DHA