Yaşam Türk kızı 'Avrupa Kraliçesi' seçildi

Türk kızı 'Avrupa Kraliçesi' seçildi

Paylaş
Türk kızı 'Avrupa Kraliçesi' seçildi

Mısır'da düzenlenen 'Top Model of The World' yarışmasında Türkiye'yi temsil eden Tiffany Kurak, 'Queen of Europa' seçildi. Yarışmada birinciliği ise Kolombiyalı Tania Valencia Cuero kazandı

Mısır’ın El Gouna kentinde düzenlenen Top Model of The World 2014 yarışmasını Kolombiyalı Tania Valencia Cuero kazanırken, yarışmada Türkiye’yi temsil eden Tiffany Kurak, Queen of Europa özel ödülünü kazandı. Yarışmada ikinciliği Porto Riko’dan Jailenne Rivera, üçüncülüğü ise yarışmaya Güney Afrika’dan katılan Anronet Roelofz aldı.

Haberin Devamı

FİNALDE EŞİTLİK OLDU

Dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen 43 genç kız iki haftalık kampın ardından düzenlenen büyük finalde dereceye girebilmek için podyuma çıktı. Modellerin toplu dans gösterisiyle başlayan yarışma, genç kızların bikinili geçişleriyle devam etti. Gece kıyafetleri ile bir kez daha jüri karşısına çıkan modellerin arasından önce Tiffany Kurak’ın da yer aldığı top 16 seçildi. Daha sonra seçilen ilk 5 arasında yapılan oylamada birincilik iki yarışmacı jüriden eşit puan aldı. Eşitliğin bozulması için yapılan ikinci oylama ise açık yapıldı. İkinci oylama sonunda 9 jüri üyesinden 5’inin desteğini alan Kolombiyalı Tania Valencia Cuero birincilik tacını kazandı. Yarışmada ilk 3’ün belirlenmesinin yanı sıra birkaç dalda verilen özel ödüller de sahiplerini buldu.

Haberin Devamı

KIZINI YALNIZ BIRAKMADI

Finali izlemek, hem de kızına destek vermek için Almanya’nın Stuttgart kentinden gelen Tiffany’nin annesi Cihan Kurak, kızının Queen of Europa seçilmesinin ardından büyük sevinç yaşadığını ve her zaman onun arkasında olacağını söyledi. Tiffany Kurak ise heyecanlı ve mutlu olduğunu belirterek, gelecekte profesyonel modellik yapmak istediğini dile getirdi. Yarışmanın sponsorlarından Türk işadamı Bülent Emekçi başarılı bir yarışma olduğunu ve gelecekte bu tür büyük organizasyonları Türkiye’de de yapmayı planladıklarını söyledi.

DHA