Dünya Türk kızına ırkçı saldırı

Türk kızına ırkçı saldırı

Paylaş
Türk kızına ırkçı saldırı

İngiltere'de 13 yaşındaki Türk kızını darp ederek okuldan attıran saldırganlar serbet bırakıldı

Güney Londra'nın Croydon bölgesindeki Grengewood Parkı'nda Salı akşamı saat 17.30 sıralarında meydana gelen olayda, Selsdon High School 9'ncu sınıf öğrencisi 13 yaşındaki Süreyya Özkaya, parkta köpeğini gezdirirken ırkçı öğrencilerin saldırısına uğradı.

Saldırganlar, sopalarla dövdükleri küçük kızın saçlarını makasla kestikten sonra Grengewood Parkı'nda çalıların arasına attı.

RUH SAĞLIĞI BOZULDU


Mehmet Özkaya, 13 yaşındaki kızının üç kez aynı kişilerin saldırısına maruz kaldığını ve ruh sağlığının bozulduğunu söyledi.

Darp edilen kızının çevredekilerin yardımıyla hastaneye sevk edildiğini ve olayın ardından polise duruma aktardıklarını ve suç duyrusunda bulunduklarını aktaran Özkaya, kızının bu kişilerle okulda tartıştığı için okul yönetimi tarafından okuldan uzaklaştırıldığını ve saldırganlara ise hiçbir uyarı verilmediğini anlattı.

SALDIRGANLAR SERBEST BIRAKILDI

Özkaya, polisin söz konusu kişileri gözaltına aldığını ve sorgulandıktan sonra serbest bırakıldıklarını vurgulayarak, polisin olaya gerekli hassasiyeti göstermediğinden yakındı.

“HAYATINDAN ENDİŞE EDİYORUM"

Olayın takipçisi olacaklarını ve yasal yollardan haklarını arayacaklarını ifade eden gözü yaşlı baba, “Polisin gerekli önlemleri bir an önce almasını istiyorum.

Üçüncü kez saldırıyorlar. Kızımın hayatından endişe ediyorum. Yetkililerden ve bölge temsilcilerinden yardım istedimö dedi. Özkaya, ayrıca İngiltere'ye 1995 yılında geldiklerini ve çocuklarının Londra'da dünyaya geldiğini belirtti.

Haberin Devamı