Türkiye (Son Dakika) Türk Lirası’ndan dolar yaptılar

Türk Lirası’ndan dolar yaptılar

Paylaş
Türk Lirası’ndan dolar yaptılar

Vanlı bir işadamı, internet aracılığıyla tanıştığı Amerika'da yaşadığını söyleyen ve kendisini Avrupa-Asya Kıtalar Birliği Başkanı diye tanıtan Kamerun vatandaşı Joko Fatsa Bilaise (39) ile iş yapmak için anlaşmaya vardı

Hürriyet'in haberine göre; Vanlı işadamı, Kamerun vatandaşı Joko Fatsa Bilaise ve Yohana Benjamin Koulagna (35) ile İstanbul’da buluştu.

İki Kamerunlu yanlarında getirdikleri renkli solüsyonla 200 TL parayı dolara çevirdikten sonra döviz bürosuna götürerek parayı bozdurdu. Daha sonra 5 milyon dolar hazırlamak için 1 milyon TL’ye ihtiyaç duyduklarını söyledi.

"TAMAM" DEDİ, POLİSE HABER VERDİ


Hazım Y., istedikleri paranın 230 bin TL’sini vereceğini söyleyerek şüphelilerle yeniden buluşmak istedi ve polise haber verdi. Polis şüphelileri gözaltına aldı. Suçsuz olduklarını söyleyen Kamerunlular serbest bırakıldı.

İki şüpheli hakkında dolandırıcılık suçuna teşebbüsten 4 yıl 9 aya kadar hapis cezasıyla dava açıldı.

Bakırköy 13’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya başka suçtan tutuklu bulunan Yohana Benjamin Koulagna cezaevinden SEGBİS’le bağlanarak ifade verdi ve suçu, firarda olan diğer sanık Joko Fatsa Bilase’ye attı. Adresi tespit edilemeyen Joko Fatsa Bilaise hakkında yakalama emri çıkarıldı.

Haberin Devamı