Dünya Türk mahallesi cehenneme döndü

Türk mahallesi cehenneme döndü

Paylaş
Türk mahallesi cehenneme döndü

Almanya'da yapılan 1 Mayıs gösterileri sırasında, Türklerin yoğun olarak yaşadığı Berlin'in Kruezberg semtinde şiddet olayları patlak verdi

Almanya’nın başkenti Berlin’de ve Hamburg kentinde 1 Mayıs gösterileri sırasında olaylar meydana geldi. Berlin’de çok sayıda maskeli gösterici polise şişe, taş ve havai fişekler ile saldırırken, kurdukları barikatları da ateşe verdi.

Berlin polisi, göstericilere coplarla karşılık verildiğini, olaylar sırasında 1 polisin ağır şekilde yaralandığını belirtti. Göstericiler arasında da yaralananların olduğu ve çok sayıda göstericinin gözaltına alındığı da kaydedildi.

YAĞMA DA OLDU

Berlin’deki olaylar Türkler’in yoğun olarak yaşadığı Kreuzberg semtinde meydana geldi. Hamburg kentinde de, çok sayıda gösterici polise, şişe ve taşlarla saldırdı, otomobilleri devirdi, kurulan barikatları ateşe verdi.

Polis yetkilileri, olaylar sırasında bir eczanenin yağmalandığını, bir bankanın camlarının kırıldığını, diğer bir bankanın da giriş kapısının hasara uğradığını bildirdi. Polisin göstericileri dağıtmak için tazyikli su kullandığı ve çok sayıda göstericinin gözaltına alındığı ifade edildi.

AA

Haberin Devamı