Ekonomi Türk malı Turkar ABD'li firma ile anlaştı

Türk malı Turkar ABD'li firma ile anlaştı

Paylaş
Türk malı Turkar ABD'li firma ile anlaştı

Eskişehir'de kurulu Hisarlar Grubu'nun TÜBİTAK'ın desteğiyle geliştirip yüzde 85 yerlilik oranıyla üretmeye başladığı yerli 4x4 hafif arazi kamyonu için ABD'li savunma şirketi ile anlaşma imzalandı

Batı Pennsylvania'daki Johnstown merkezli savunma şirketi JWF Defense Systems'in Başkanı Bill Polacek yaptığı açıklamada, Türk şirketi Hiscar Otomotiv ile zırhlı araç üretimine yardımcı olmak amacıyla 5 yıl süreli 50 milyon dolarlık anlaşma imzaladıklarını söyledi.

JWF savunma şirketi, 4x4 hafif arazi kamyonu Turkar için zırh geliştirecek, iki şirket bu aracı uluslararası piyasada pazarlayacak ve ayrıca Turkar'ın askeri kullanım amaçlı versiyonunu geliştirecek.

JWF ayrıca, Hiscar'a şaselerin askeri araçlara uyarlanması konusunda yardımcı olacak.

YÜZDE 100 DEĞİL YÜZDE 85 YERLİ

Haberin Devamı

Hisarlar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Fazlı Türker, daha önce yaptıüı açıklamada, “en büyük hayalim” dediği araç için şu ifadeleri kullanmıştı:

"Bu araç otomobil, kamyonet ve traktörün birleşmesi. Yüzde 100 yerli tasarım ve yüzde 85 yerli üretimle (motor, şanzıman hariç) hayata geçirilen Turkar otomobil gibi konforlu, traktör gibi tarlaya giriyor ve 4x4 özelliğine sahip. Kamyonet kasası üç tarafa yük indiriyor."

Çalışmalara 2006 yılında başladıklarını söyleyen Türker, grubun mevcut tesisleri ve imkanlarından yararlanarak yüzde 85’i yerli bu aracı 5 milyon Euro’luk yatırımla geliştirdiklerini belirtti. Türker, “Normalde en az 30-40 milyon Euro yatırım gerektiren bu araç için sadece Ar-Ge fazının tasarım, analiz, test, yazılım ve donanım ekipmanları ile prototip araç üretim teçhizatı ve malzeme ihtiyaçlarını karşıladık” dedi.

Haberin Devamı