Ekonomi Türk malının yeni logosuna Erdoğan'dan ilk yorum

Türk malının yeni logosuna Erdoğan'dan ilk yorum

Paylaş
Türk malının yeni logosuna Erdoğan'dan ilk yorum

Türkiye İhracatçılar Meclisi, ihraç edilen Türk mallarının üzerine, 'Made in Turkey' ifadesi yerine konulacak olan yeni logoyu tanıttı. İngilizce olarak "Discover the Potential" (Potansiyeli Keşfet) yazan slogan için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ilk yorum geldi: Çeviri de potansiyel yerine de güç kelimesinin kullanılacağının daha iyi olacağını düşünüyorum.

Logo Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin Twitter hesabında yayımlandı. Logonun üzerinde “Türkiye potansiyelini keşfet” yazıyor. İşte TİM’in attığı tweet:



ERDOĞAN: ÇEVİRİDE 'POTANSİYEL' YERİNE 'GÜÇ' DEYİN

Bugün tüm dünya tarafından tanınacak Türkiye Markası beni heyecanlandırıyor. Paramızdan 6 sıfır attığımızda da önce yeni banknot çıkardık. Sonra bu yeni ismini de kaldırarak Türk Lirası'nı eski itibarına kavuşturduk.

Başka bir deneyimi de Türk Lirası Logosunda yaşadık. Bugün de ekonomi bakanlığımız ve TİM tarafından hazırlanan logomuzu tanıtıyoruz. Türkiye'de üretilen ürünlerde bundan sonra Made in Turkey yerine bu logo kullanılacak.

Çeviri de potansiyel yerine de güç kelimesinin kullanılacağının daha iyi olacağını düşünüyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Haberin Devamı