Gündem Türk matadorlar sahnede

Türk matadorlar sahnede

Paylaş
Türk matadorlar sahnede

Kurbanlık boğa kaçtı, sokakları birbirine kattı. 2 saatlik kovalamaca sonunda azgın boğa, iğne ile durdurulabildi

İstanbul Pendik'te hayvan satış noktasına indirildiği sırada bakıcısının elinden kurtulmayı başaran bir boğa, yaklaşık 2 saat süren kovalamacanın ardından ilaçlı iğne ile uyuşturularak yakalanabildi. Boğanın sahibi Ali Sezgin, kovalamaca sırasında boğadan kaçmaya çalışan bir bakıcının hafif yaralandığını belirterek, "İstanbul'a 10 yıldan beri büyükbaş hayvan taşırım, ilk kez başıma böyle talihsiz bir olay geldi" diye konuştu.

Haberin Devamı

Fevzi Çakmak Mahallesi ile Esenler Mahallesi sakinlerine korkulu anlar yaşatan olay dün akşam saatlerinde meydana geldi. Muş'un Malazgirt ilçesinden Kurban Bayramı'nda satmak için büyükbaş hayvan getiren Ali Sezgin, bakıcılık yapan yakınları ile birlikte hayvanları bulundukları kamyondan indirmeye başladı.

YOL İŞÇİLERİ DE SÜPÜRGELERLE KOŞTURDU

Kamyonda bulunan 20 büyükbaş hayvandan 10'u Güllübağlar Hayvan Satış Noktası'na yerleştirilirken, bir boğa, bakıcısının anlık dalgınlığı ve boş bulunması nedeniyle iplerinden kurtuldu. Vatandaşların yakalama çabaları sonuç vermezken, satış noktasından çıkan boğa ara sokaklara girdi. Boğanın sahibi Ali Sezgin ile bakıcıları peşinden koşturan boğa, zaman zaman vatandaşlar tarafından da durdurulmaya çalışıldı. Yol inşaatında çalışan işçiler ellerindeki süpürgelerle yaklaşık 400 kilogramlık boğayı yakalamayı denedi.

Haberin Devamı

BELEDİYEYE HABER VERİLDİ

Boğayı yakalamayı başaramayan sahibi Ali Sezgin, kovalamaca uzayınca Pendik Belediyesi'nden yardım istedi. Verilen bilgi üzerine Esenler Mahallesi'ne gelen itlaf ekipleri, boğanın bulunduğu yeri kalabalığı izleyerek tespit etti. Kamyonetle öfkeli boğanın yanına yanaşan ekipler, içinde uyuşturucu madde bulunan iğneyi boğaya fırlattı.

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer3550","3550","201011","3550-7.jpg");



KAFASINA ÇUVAL GEÇİRİLDİ

Sağ arka bacağına isabet eden iğne nedeniyle yeniden koşmaya başlayan boğa, Kumru sokak üzerinde bir bahçeye girdi. Bu sırada bahçede bulunan Perihan Bozgeyik, boğa ile karşı karşıya geldi. Bir an duralayan Bozgeyik, üzerine doğru gelen hayvandan kaçmayı başardı. İlacın etkisi nedeniyle hareketleri ağırlaşan boğa, bakıcıları ile itlaf ekibi görevlileri tarafından yakalandı. Kafasına çuval geçirilen boğa ilaç nedeniyle yere yığıldı. Görevliler, ilacın etkisinin iki saat olduğunu belirttiler.

SEZGİN: "BAKICININ ELİNDEN KAÇTI"

Muş'un Malazgirt ilçesinden 20 tane büyükbaş hayvan getirdiklerini anlatan Ali Sezgin, satış noktasına sorunsuz vardıklarını belirterek, "10 hayvanı rahatça indirdik ve yerlerine bağladık. Sıra buna geldiğinde birşeyler olacağını hissettim" dedi. Boğanın 4 aydan bu yana güneş görmediğini anlatan Sezgin sözlerini şöyle sürdürdü:

Haberin Devamı

"Kamyondan inerken biraz hareket eder gibi oldu. Eğer bakıcı onu kontrol edebileceğini hissettirseydi, kaçamazdı. Bu kadar uzun süre boğayı yakalayamamış olmamız vatandaşların suçu. Taşlayan mı ararsın, elinde sopayla üzerine yürüyen mi...Eğer boğa rahat bırakılsaydı sakinleşirdi. Biz de yakalardık."

Görevliler, iğnenin içinde uyuşturucu madde olduğunu, Kurban Bayramı nedeniyle hayvan satışının yoğunlaştığı satış noktalarında bazı ekiplerin konuşlandırıldığını belirttiler.

Haber-Kamera:Cengiz ÇOBAN-İSTANBUL-DHA