Gündem Türk Polis Teşkilatı'nın 165. kuruluşu

Türk Polis Teşkilatı'nın 165. kuruluşu

Paylaş
Türk Polis Teşkilatı'nın 165. kuruluşu

İstanbul'da yapılan 'polis kutlamaları'na halk yoğun ilgi gösterdi.

Polis Teşkilatının 165. kuruluş yıl dönümü nedeniyle Beyoğlu Tünel ile Taksim Meydanı arasında "Polis-Halk Yürüyüşü" düzenlendi.

Haberin Devamı

Beyoğlu Tünel’den başlayan yürüyüş öncesinde bir konuşma yapan İstanbul Valisi Muammer Güler, trafikte fazla bir kısıtlama yaşanmaması için bu yıl yürüyüş güzergahını İstiklal Caddesi’ne kaydırdıklarını belirtti.

Vatandaşlarla beraber bugün Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 165. yıl dönümünün coşkusunu yaşayacaklarını belirten Güler, "Polis Teşkilatımız, İstanbul’un güvenliği için canla başla çalışıyor. Son yıllarda özellikle belli suçlarda düşüşler tespit edildi. Bilgi teknolojisinin bütün imkanlarını kullanıyoruz. Önümüzdeki günlerde, belki Avrupa’da benzeri olmayan bir Bilişim Suçları Müdürlüğü kuruyoruz. Bir bina yapıyoruz bununla ilgili. Son yıllarda mali suçlarla ilgili, kredi kartlarıyla ilgili, internet üzerinden işlenen suçlarla ilgili bütün araştırmaları modern teknolojinin gereklerine göre yapabilecekler" diye konuştu.

Haberin Devamı

Polisin hizmet anlayışının, MOBESE sistemindeki gelişmelerin hepsinin polisin güçlenmesine yol açtığını belirten Güler, polisin eğitim kalitesiyle, nitelikli personeliyle, fiziki imkanlarıyla, bilgi teknolojisini kullanan yapısıyla çok daha güzel günlere gideceğini ifade etti.

1 KM’LİK TÜRK BAYRAĞI TAŞINDI

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, İstanbul Jandarma Alay Komutanı Hamza Celepoğlu, polisler, öğrenciler ve vatandaşların da katıldığı yürüyüş sırasında, yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki Türk bayrağı taşındı, yürüyüşe katılanlar, üzerinde , "Artık suç değil sevgi işleyin" yazılı kaşkollar taktı.

Kortejin önündeki otobüsten vatandaşlara karanfil atılan yürüyüş, Taksim Cumhuriyet Anıtı önünde sona erdi.

Yürüyüşün sonunda İstanbul Emniyet Müdürlüğündeki şubelerin standlarının bulunduğu Polis Sergisi, Taksim Meydanı’nda kurulan çadırda açıldı.
Etkinlikte, ilk ve ortaöğretim okulları arasında, şiir, kompozisyon dalları gibi çeşitli yarışmalarda başarılı olan öğrencilere ödülleri verildi.

AA