Siyaset Türk: Sayın Öcalan da 'Çekilmeyin' dedi
Paylaş
Türk: Sayın Öcalan da 'Çekilmeyin' dedi

Türk: Sayın Öcalan da 'Çekilmeyin' dedi

Kapatılan DTP’nin Genel Başkanı Ahmet Türk, düzenlediği basın toplantısında, partinin bağımsız kalan milletvekillerinin istifa etmekten vazgeçtiklerini duyurdu. Milletvekilleri, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) çatısı altında parlamento çalışmalarını sürdürecek.

Türk, yaptığı açıklamalarda, partinin TBMM grubunun oluşturulması için çalışmalarda bulunulacağını belirtti. Bu kararın alınması aşamasında, sivil toplum kuruluşlarının, akademisyenlerin, aydınlar ve yazarlar gibi çevrelerden de kendilerinde, demokratik platformda mücadele etmeleri yönünde rica geldiğini söyleyen Türk, “Çarşamba günü, İmralı’da, sayın Öcalan’la avukatları bir görüşme yaptılar. Bu görüşme sonucunda, sayın Öcalan da, parlamento zemininin terk edilmesinin doğru olmadığını ve bu mücadelenin devam ettirilmesi gerektiği şeklinde avukatlarıyla bunu paylaştı ve bunu bu şekilde bize ilettiler,” diye ekledi.

Haberin Devamı

'STATÜKOCULUĞUN DEVAMINI İSTEYEN MANTIK'

Türk, bugünkü açıklamalarında da DTP’nin kapatılmasını eleştirdi ve söz konusu gelişmeyi, ‘statükoculuğun devamını isteyen mantığın ifadesi ve Türkiye’nin demokratikleşmesini istemeyen güçlerin kararı’ olarak niteledi. Eski DTP lideri, “Bu kararı hukuki görmüyoruz,” dedi ve demokratik siyaseti, Barış ve Demokrasi Partisi’nde sürdürme kararı aldıklarını ekledi.

Ahmet Türk, şimdiye kadar 6 partileri kapatılmış olmasına rağmen demokratik siyasette ısrar ediyor olmalarının da iyi görülmesi gerektiğini belirtti ve “Dünyada hiçbir halk yoktur ki altı partisi kapatıldıktan sonra yedinci partisini kurup o demokrasi inancını, ülkeye, topluma taşımak konusunda kararlılık göstersin,” dedi.

Haberin Devamı

“SAYIN ÖCALAN"

Sivil toplum kuruluşlarının, akademisyenlerin, aydınlar ve yazarlar gibi çevrelerin de kendilerinden, demokratik platformda mücadele etmeleri yönünde rica geldiğini söyleyen Türk, “Çarşamba günü, İmralı’da, sayın Öcalan’la avukatları bir görüşme yaptılar. Bu görüşme sonucunda, sayın Öcalan da, parlamento zemininin terk edilmesinin doğru olmadığını ve bu mücadelenin devam ettirilmesi gerektiği şeklinde avukatlarıyla bunu paylaştı ve bunu bu şekilde bize ilettiler,” diye ekledi.

İŞTE ÖCALAN'IN MESAJLARI

İmralı'da çarptırıldığı ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan, kapatılan DTP'nin milletvekillerine 'Henüz istifa aşamasına gelinmedi, Meclis'e dönün' mesajı gönderdiği ileri sürüldü.

Terör örgütü PKK'ya yakınlığıyla bilinin bazı internet sitelerinde, Öcalan'ın çarşamba günü avukatlarıyla yaptığı görüşmede söylediği iddia edilen sözler yer aldı. Bu internet sitelerindeki iddialara göre Abdullah Öcalan, avukatlar aracılığı ile Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılan DTP'li milletvekillerine şu mesajları verdi:

HENÜZ O AŞAMADA DEĞİLİZ

Milletvekillerinin istifası konusunda ben farklı düşünüyorum. Çözüm demokratik mücadeledir. Bunu halka danışabilir ve karar alabilirler ama öyle yüzeysel değil, gerçekten halka sorarak, bunu kararlaştırabilirler. Diyarbakır'da binlerce kişiyle halk toplantıları yapabilirler, daha sonra il il halk toplantıları yapabilirler. Onlar da halka gidebilirler. Meclis'e dönüş de yapabilirler. 'Biz böyle gerekli gördük' de diyebilirler. Bence henüz istifa edilecek aşamaya gelinmedi. Bizler henüz o aşamada değiliz. Meclis'e dönüp demokratik siyaset geliştirilebilirler.

Haberin Devamı

MECLİS'İ İYİ KULLANSINLAR

Kürtlerin demokratik kazanımları da boşa harcanmamalıdır. Meclis'te herşeyi tartışabilmeliler. Demokratik mücadele için demokratik siyaset gerekiyor. Bunun yapılabilmesi önemli. Şimdi yeni parti var deniliyor. Ben buna bir şey demiyorum. Devlet birisini kapatır, birisi açılır ancak hukuk tekniği açısından bir parti olabilir. Ama bu siyasi- demokratik mücadeleye tek başına çare değil. Yeni bazı şeylerin olabilmesi gerekiyor. Demokratik siyaset yürütülmesi gerekir. Demokratik siyasetle ancak barış gelir. Türkiye'de hukuk zaten yok. Ben söylediklerimi legal ya da illegal olarak değerlendirmiyorum. Benim söylemek istediğim demokratik siyaset kanalıdır, mücadelesidir.

Haberin Devamı

SOL ÖRGÜTLERLE İŞBİRLİĞİ

Demokratik kesimlerle geniş bir şekilde biraraya gelinebilir. THKO, Dev-Genç gibi bunların devamı olan kesimlerle ilişkiler kurulabilir, bunlar da içinde yer alabilirler. Aleviler de dahil olabilir. Diğer demokratik kesimler de dahil olabilir. Böyle demokratik bir oluşum olursa kırk elli milletvekili çıkarabilirler. MHP herkesi teslim almak istiyor. CHP ve MHP'nin faşist, katı tutum ve çizgilerini aşabilmek için Meclis'ten çıkıp gitmekle olmaz. Meclis'te kalıp bu anlayışa karşı mücadele etmeliler. Bahçeli'nin Baykal'ın arkasında çok güçlü örgütleri vardır. Bahçeli muazzam örgütlüdür, bunlar örgütlü olma konusunu çok iyi biliyorlar. Baykal da aynı şekilde örgütlüdür.

PKK'DA ERGENEKON BAĞLANTISI

Örgüt içinde Ergenekon'la bağlantılı kesimler var. Ben her şeyi de bilemiyorum. Mesela Hogir'in Ergenekon'la bağlantılı olduğunu yirmi yıl sonra öğrenebildim. Bunun gibi birçok kişinin Ergenekon'la bağlantısını çok sonraları fark edebildim. Herşeyden de beni sorumlu tutmasınlar. Bizim mücadele tarzımız bu şekilde değildi. Bunlar birçok çete oluşturdular, Dörtlü çete, Hogir ve Şemdin'ler. Ergenekon'la da işbirliği yaptılar. Bilge Köyü gibi birçok köy basıp çoluk çocuk katlettiler. Bunlar beni de öldürmek istediler.

DHA

Haberin Devamı