Siyaset Türk tatbikatta Yunan krizde
Paylaş
Türk tatbikatta Yunan krizde

Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ, Bandırma 6. Ana Jet Üssü'ndeki tatbikatı izledi. Yunan Hava Kuvvetleri, ekonomik kriz nedeniyle sadece 4 uçağını önleme yapması için havalandırdı

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Kuvvet Komutanları ile birlikte dün Genelkurmay’ın Bandırma 6. Ana Jet Üs Komutanlığı’na düzenlediği basın turuna katılarak tatbikat izledi.

Törene 6. Ana Jet Üs Komutanlığı’nın bağlı bulunduğu Eskişehir’deki 1. Hava Kuvveti Komutanı Korgeneral Korcan Pulatsü evsahipliği yaptı. Pulatsü’nün, Balyoz operasyonunun durdurulan yeni dalgası kapsamında gözaltına alınacak isimler arasında bulunduğu iddia edilmişti.

F-16 uçaklarının alarm verilerek uçurulmasını kuleden izleyen Başbuğ, soruları da yanıtladı.

‘Amerikalılara öğretiyoruz’

Başbuğ, Türk Hava Kuvvetleri’nin özellikle son dönemlerde harekâtlarda gösterdikleri başarı ve muharebe tecrübesi açısından dünyanın en önde gelen hava kuvveti olduğunu belirtti.

Amerikan Hava Kuvvetleri’nin bile özellikle iç güvenlik konusunda kazanılan tecrübeleri öğrenmek üzere Türkiye’ye gelip tatbikatlara katıldığını ifade eden Org. İlker Başbuğ, “Halkımızın da Türk Silahlı Kuvvetleri’ne güveni tamdır” diye konuştu.

İt dalaşı yapmıyorlar

Türk F-16’larının becerilerinin sergilendiği tatbikat ise Yunanistan’da kısa süreli heyecana neden oldu.

Bandırma’daki üsten art arda 16 tane Türk F-16 savaş uçağının havalanması ve önce Çanakkale oradan da İzmir istikametini izleyerek uçması üzerine alarma geçen Yunan Hava Kuvvetleri, önleme harekatı için 2’si Limni, 2’si de Larnaka Havaalanı’ndan toplam 4 savaş uçağı kaldırdı.

Eskiden havalanan her bir Türk uçağına karşılık bir uçak kaldırarak önleme yapan Yunanistan’ın, yaşadığı ağır ekonomik kriz sonrasında Ege’de uçaklarını hiç ‘it dalaşına’ sokmadığı ve önlemelerde de sayı olarak daha az uçak kaldırdığı belirtildi.

2

Haberin Devamı