Gündem Türk topçusu YPG'yi vurdu

Türk topçusu YPG'yi vurdu

Paylaş
Türk topçusu YPG'yi vurdu

TSK, Cerablus'a güneyden yaklaşan ve uyarılara aldırış etmeyen YPG'li grubu top atışlarıyla etkisiz hale getirdi. Başbakanlık, sivillerin hedef alındığı yönündeki iddiaların maksatlı ve gerçeği yansıtmadığını açıkladı

TSK, Cerablus'a güneyden yaklaşan ve uyarılara aldırış etmeyen YPG'li grubu top atışlarıyla etkisiz hale getirdi. Bölgedeki güvenlik kaynakları, PYD unsurlarının Fırat’ın doğusuna çekilmediği takdirde atışların devam edeceği kaydetti. Başbakanlıktan yapılan açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yürütülen "Fırat Kalkanı" operasyonu kapsamında tespit edilen terörist hedeflerin en yüksek hassasiyetle vurularak bertaraf edilmekte olduğu bildirildi.

Türk Sİlahlı Kuvvetleri'nin dün Suriye'de başlattığı "Fırat Kalkanı" operasyonundan sonra PYD'nin silahlı gücü YPG ile ilk sıcak temas bu akşam saatlerinde yaşandı.

Askeri kaynaklardan edinilen bilgiye göre insansız hava araçları Menbiç'in 10 kilometre kuzeyinde, Cerablus'a yaklaşık 6 kilometre uzaklıkta bir grup YPG gücünü tespit etti. Bunun üzerine Karkamış'ta konuşlu Fırtına obüsleri YPG'li grubu vurdu. Tüp atışları sonucu YPG'li grubun etkisiz hale getirildiği öne sürüldü.

Bölgedeki güvenlik kaynakları, PYD unsurlarının Fırat’ın doğusuna çekilmediği takdirde atışların devam edeceği kaydetti.

BAŞBAKANLIK'TAN AÇIKLAMA GELDİ

Başbakanlık Basın Birimi, Fırat Kalkanı operasyonunda terörist hedeflerin hassasiyetle vurulduğunu açıkladı.

Başbakanlık'tan yapılan açıklama şöyle, "TSK tarafından icra edilmekte olan "Fırat Kalkanı" operasyonu kapsamında tespit edilen terörist hedefler en yüksek hassasiyetle vurularak bertaraf edilmektedir. Bazı çevrelerin bir kısım medyada yer alan, 'sivillerin hedef alındığı’ yönündeki propaganda maksatlı iddiaları kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır."

SACU NEHRİ...

AA'nın haberine göre örgütün, ABD-Türkiye mutabakatında sınır hattı olarak belirlenen Sacu Nehri’nin gerisine çekilmemesi üzerine TSK bölgeyi top atışına tuttu. İddialara göre ÖSO’nun Cerablus’taki ilerleyişi ve IŞİD militanlarının çekilmesi esnasında PYD yeniden harekete geçti. Örgüt, Sacu Nehri’nin kuzeyine tekrar geçerek dün Münbiç’in kuzeyindeki Amerinah, Mağara ve Balaban köyleri ile Şamaklı ve Çakmaklı tepelerini ele geçirdi. YPG bugün de aynı yönde Cerablus’un güneyine doğru ilerleyerek Cub el-Kusa, Debisah ve Ayn Beyda köyleri üzerinden Fırat Nehri kıyısındaki Amarina köyüne ulaştı.

YPG böylece, dünden bu yana 7 köyü ele geçirmiş oldu. “Suriye Demokratik Güçleri” adı altında kamufle olan PYD militanlarının varlığının istihbarat birimlerince tespiti üzerine TSK 18.00 sularında Amarina’yı topçu birlikleriyle vurdu. Güvenlik kaynakları, PYD militanlarının bölgede ilerlemesine müsaade edilmeyeceğini, örgüt geri çekilene kadar müdahalenin devam edeceğini bildirdi.