Gündem Türk torun Helmut Kohl’ün cenaze evinin kapısında kaldı

Türk torun Helmut Kohl’ün cenaze evinin kapısında kaldı

Paylaş
Türk torun Helmut Kohl’ün cenaze evinin kapısında kaldı

Yaşamını 16 Haziran’da yitiren Almanya’nın eski Başbakanı Helmut Kohl’ün Türk torunu Leyla (15) ve amcası Walter, cenaze evine giremedi.

Geçen cuma günü yaşamını yitiren Almanya’nın eski Başbakanı Helmut Kohl’ün ikinci eşi Maike Richter ile Kohl’ün Walter ve Peter Kohl arasındaki sorunlar, Kohl’ün ölümünden sonra da son bulmadı. Maike Richter, Kohl’ün büyük oğlu Walter ile torunu Leyla'yı eve almadı.

Walter Kohl, 20 yaşındaki oğlu Johannes ve kardeşi Peter Kohl’ün kızı 15 yaşındaki Leyla, Helmut Kohl’ün evine gitti. Üçlü 10 dakika kadar kapının ziline basıp içeri girmeyi bekledi. Ancak kapı açılmadı. Daha sonra bir polis memuru gelip Walter Kohl ve Kohl’ün iki torununa evin önünde durmamalarını ve gitmeleri gerektiğini söyledi. Maike Richter Kohl’ün kendilerini eve almayacağını ve eve giriş yasağı verdiğini iletti. Bunun üzerine üçlü çaresiz evin önünden ayrıldı. Helmut Kohl'un oğlu Peter, Elif Sözen ile evli.

EVLENMELERİNE KARŞI ÇIKMIŞLARDI


Helmut Kohl’un oğulları 53 yaşındaki Walter ile 51 yaşındaki Peter Kohl, babalarının şimdilerde 52 yaşında olan Maike Richter Kohl ile evlenmesine karşı çıkmıştı. İki oğlu son yedi yıldır babalarıyla da görüşmüyordu. Oğulları, babalarıyla ilişkilerini bozulmasında Maike Richter Kohl’ü sorumlu tutuyordu.



(Helmut Kohl’ün ikinci eşi Maike Richter)


AVUKATI: BİLİNÇLİ OLARAK YAPTI


Maike Richter Kohl’ün avukatı, “Aralarındaki soruna rağmen Maike Kohl oğullarının babalarının cenaze törenine katılmalarını ve babalarıyla vedalaşmaları için telefonda görüşme randevusu yaptı. Ancak Walter Kohl randevuya sadık kalmadı. Ertesi gün ise kapıya geldi. Bilinçli olarak bu skandalı yarattı” suçlamasında bulundu.


WALTER KOHL: AVUKATIN BİR YALANI


Hürriyet'ten Ali Varlı'nın haberine göre Walter Kohl ise avukatın telefonla görüşme randevusunun doğru olmadığını belirterek “Bu avukatın bir yalanı” dedi.


Kohl’ün Türk gelini Elif’in kızı Leyla ile diğer torunu Johannes ve büyük oğlu Walter Kohl, 10 dakika kapıda bekledikten sonra polis memurunun uyarısıyla ayrılmak zorunda kaldılar.