Dünya 'Türk ve Arap kanı birdir!'

'Türk ve Arap kanı birdir!'

Paylaş
'Türk ve Arap kanı birdir!'

Suriye Devlet Başkanı Esad, İsrail saldırısında can veren 9 yardım gönüllüsü için “Türk ve Arap kanı birdir. Kardeşlerimiz canice eylemle hayatını kaybetti” dedi

HEDEF İSRAİL

Haberin Devamı

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad dün İstanbul’da başlayan Asya’da İşbirliği ve Güven Artırıcı Önlemler Konferansı (AİGK/CICA) 3. Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’nin ilk gün toplantısına katıldı.

Esad, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüştükten sonra Başbakan Tayyip Erdoğan ile bir araya geldi. Erdoğan ve Esad Çırağan Sarayı’ndaki başbaşa görüşme sonrası basın toplantısı düzenledi. İki liderin de hedefinde İsrail Hükümeti vardı.

‘DEVLET TERÖRÜ’

Başbakan Erdoğan, Filistin’e yardım götüren filoya İsrail saldırısını bir kez daha lanetlerken “Akdeniz’de bir nefretten bahsedilecekse, o nefret İsrail Hükümeti’nin nefretidir. Eğer Akdeniz’de terörden bahsedilecekse bu İsrail Hükümeti’nin uyguladığı devlet terörüdür” dedi.

Haberin Devamı

Yardım filosunda yer alan 19 yaşındaki Furkan Doğan’ı da hatırlatan Erdoğan “Furkan’ı acımasızca katledenler kimseyi suçlamasın, aynaya baksın” diye konuştu.

‘ŞIMARTIYORLAR’

İsrail’in yaptıklarının savaş zamanında bile suç sayılacağını vurgulayan Erdoğan, isim vermeden Amerika’yı eleştirdi. Erdoğan, “İsrail kendisini besleyen güçler olduğunu görüyor. Bu nedenle İsrail’in orantısız güç kulanma şımarıklığına alıştık” diye ekledi.

Erdoğan, İsrail’e yönelik sert söylemleri nedeniyle kendisini eleştiren emekli diplomatları da “O monşerlerin diplomatik ilişkilerinde Türkiye’nin nereye gittiğini herkes biliyor” dedi.

‘CANİCE EYLEM’

Suriye Devlet Başkanı Esad da, İsrail saldırısında can veren 9 yardım gönüllüsünü anarak, “Kardeşlerimiz canice eylemle hayatını kaybetti. Bu cinayetler İsrail’in doğasını yansıtıyor” dedi.

Esad şöyle devam etti: İsrail işlediği cinayetin bedelini ödemeli. Türkiye’yi ziyaret ediyorsam, Türkiye’nin alacağı her türlü kararı desteklediğimizi göstermek içindir. Kudüs neyse İstanbul odur. Orada olan her şey bizi ilgilendirir. Türk ve Arap kanı birdir.