Siyaset Türk ve Tuğluk ifade verdi
Paylaş
Türk ve Tuğluk ifade verdi

Anayasa Mahkemesi'nin gerekçeli kararının yayımlanması sonrası milletvekillikleri düşen Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk, haklarında açılan davalar nedeniyle ifade verdi.

Daha önce ifade vermeyeceklerini açıklayan Türk ve Tuğluk hakkında "yakalama" kararı çıkarılmıştı. İfade krizi böylece Türk ve Tuğluk açısından çözümlenmiş oldu.

Haberin Devamı

Kapatılan DTP'nin diğer milletvekilleri ise ifade vermeme kararını sürdürüyor.

TUĞLUK'UN İFADESİ

Kapatılan DTP’nin eski milletvekili Aysel Tuğluk talimatla verdiği ifadede, "Propaganda anlamına gelebilecek hiçbir eylemde bulunmadığı gibi örgüt üyeliği olarak değerlendirilebilecek hiçbir eyleminin de olmadığını" savundu.

Aysel Tuğluk, İstanbul 9. ve 13. Ağır Ceza Mahkemelerinin talimatları doğrultusunda Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ifade verdi.

Tuğluk, İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesinin talimatı doğrultusunda verdiği ifadede, üzerine atılı suçlamayı kabul etmeyerek, 1999-2005 yılları arasında İstanbul’da Asrın Hukuk Bürosu’nda avukat olarak çalıştığını, terör örgütünün elebaşı Abdullah Öcalan’ın da avukatlığını yapıp davalarına girdiğini ve kendisi ile değişik zamanlarda görüşmeleri olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Aysel Tuğluk ifadesinde, "Hukuksal problemleri ile ilgili açıklamalar yaptığım doğrudur. Ancak basın toplantısı düzenlemek, özel olarak demeç vermek gibi bir durum olmamıştır" dedi.

İddianamede adları geçen diğer sanıkların da serbest avukatlık yapan arkadaşları olduğunu kaydeden Tuğluk, şunları ifade etti:

"Onlar da Abdullah Öcalan’ın avukatlığını yapmışlardır. Suçlamada konu edilen ’nasname’ bir internet sitesi olup, benimle direkt bir ilgisi yoktur. Kaldı ki bu site Abdullah Öcalan’a, hatta Abdullah Öcalan’ın avukatlarına, dolayısıyla bana da küfür eden bir internet sitesidir. Buraya özellikle bir mail göndermem söz konusu değildir. Propaganda anlamına gelebilecek hiçbir eylemde bulunmadığım gibi, örgüt üyeliği olarak değerlendirilebilecek hiçbir eylemim de yoktur. Suçlamalar asılsızdır. Beraatımı talep ediyorum."

Aysel Tuğluk, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinin talimatı doğrultusunda verdiği ifadede ise, terör örgütünün elebaşı Abdullah Öcalan’ın da avukatlığını yaptığını, davalarına girdiğini ve kendisi ile değişik zamanlarda görüşmelerinin olduğunu söyledi.

İfadesinde Tuğluk, "Ancak basın toplantısı düzenlemek, özel olarak demeç vermek gibi bir durum olmamıştır. Propaganda anlamına gelebilecek hiçbir eylemde bulunmadım. Suçlamalar asılsızdır. Beraatımı talep ediyorum" dedi.

Haberin Devamı

Tuğluk’un avukatı Mehmet Nuri Özmen de, "Avukat olarak müvekkiline hukuki yardım etmek dışında başka bir eylemde bulunmadığı gibi bu savunmasının aksi yönünde herhangi bir delil de mevcut değildir. Suçlamadan beraatına karar verilsin" dedi.

Cumhuriyet Savcısı Kubilay Taştan, talimat evraklarının ikmalen yerel mahkemelerine iade edilmesini istedi.

Mahkeme Başkanı Hasan Şatır, sanık Aysel Tuğluk’un savunmasının alınmış olması nedeniyle zorla hazır edilmesi hususunda yazılan müzekkerelerin iadesi için Cumhuriyet Başsavcıvekilliğine müzekkere yazılmasına karar veridi. Mahkeme, talimat evraklarının, ikmalen mahalli mahkemelerine iade edilmesini kararlaştırdı.