Yaşam Türk yapımı 3 boyutlu cep telefonu

Türk yapımı 3 boyutlu cep telefonu

Paylaş
Türk yapımı 3 boyutlu cep telefonu

Türk yapımı ilk 3 boyutlu cep telefonunun prototipi yapıldı

Avrupa'da 7 ülkenin üzerinde çalıştığı, üç boyutlu görüntülerden fotoğraf ve video çekimleri yapabilen telefonun tüm testleri tamamlandığında, cep telefonundan karşılıklı olarak üç boyutlu iletişim kurulabilecek.

Bilkent Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Tolga Çapın, yaptığı açıklamada, günümüz mobil telefon teknolojisinin her yerde kullanılabilen ve erişilebilen bir seviyeye geldiğini, multimedya mesajlaşmaların, cep televizyonlarının ve taşınabilir bir aygıttan yapılan video konferans teknolojisinin her geçen gün geliştiğini anlattı.

DEVLER BU PROJEDE

Yrd. Doç. Dr. Çapın, projenin ortakları arasında “İspanya'nın ve dünyanın en büyük cep telefon operatörlerinden birisi olan Telefonica, MP3 ve DVD'lerde kullanılan teknolojilerin mimarı Fraunhofer, yeni nesil mobil kullanıcı arabirimleri alanında en başarılı KOBİ şirketlerinden birisi olan TAT, üç boyutlu holografik ekran üreticisi Holografika ve Finlandiya'nın en iyi üniversitelerinden biri olan Helsinki Üniversitesi'nin” yer aldığını söyledi.

Çapın, cep telefonu üreticisi Nokia'nın da projeyi detaylı şekilde izlediğini bildirdi.

ÜÇ BOYUTLU KONUŞMA YOLDA

Çapın, üzerinde çalışmaları devam eden telefonun tamamlandığında, cep telefonu kullanıcılarının aynı ortamdaymış gibi cep telefonlarıyla üç boyutlu videolu telefon konuşması yapabileceğini, üç boyutlu oyun oynayabileceğini söyledi.

Proje sonunda, üç boyutlu 4. nesil telefon prototipinin ortaya çıkacağını ve elde edilen sonuçların, dünyanın büyük şirketleriyle de paylaştıklarını dile getiren Çapın, ürünün ticarileşmesi konusunda da çalışmalar yürüttüklerini belirtti.

Haberin Devamı