Yaşam Türk-Yunan Gazeteciler Birliği kurulacak

Türk-Yunan Gazeteciler Birliği kurulacak

Paylaş
Türk-Yunan Gazeteciler Birliği kurulacak

İzmir'de yapılan 6. Türk-Yunan Medya Konferansı'na katılanlar 'Türk-Yunan Gazeteciler Birliği' kurulmasını oy birliğiyle kabul etti. Grand Efes Swissotel'de düzenlenen konferans, bugün öğleden sonra yuvarlak masa toplantılarıyla devam etti

Hürriyet Gazetesi Atina Temsilcisi Yorgo Kırbaki, son yıllarda Yunan medyasının Türkiye'ye bakışının değiştiğini, Dünya Basketbol Şampiyonası'na Türkiye'nin ev sahipliği yapmasının Yunan medyasında takdirle karşılandığını söyledi.

Haberin Devamı

10 yıl önce düşünülemeyecek gelişmelerin yaşadığını, Yunan televizyonlarında üç Türk dizisinin aynı anda gösterildiğini hatırlatan Kırbaki, bu dizilerin iki halkın birbirini tanıyıp anlamasına yardımcı olduğunu söyledi.

Türk-Yunan Gazeteciler Birliği'nin kurulması için tüzüğün hazırlandığını anlatan Kırbaki, bu sayede iki taraftaki gazetecilerin kişisel dostluklarının dışında kurumsal bir dostluğun ortaya çıkacağının altını çizdi.

Basın Konseyi Başkanı Oktay Ekşi de birlik kurulmasına ihtiyaç olup olmadığının oylanmasını, ona göre çalışmaların yürütülmesini teklif etti. Ekşi, 14 maddeden oluşan tüzüğün, bugün Yunanca olarak da hazırlanarak üyelere verilmesini istedi.

Gazeteci-yazar Nur Batur da facebook'ta ‘Türk-Yunan Dostluk Platformu’ diye bir sayfa açılmasını, şu ana kadar 6 konferansta nelerin yapıldığının anlatılmasını önerdi. Yunanlı ve Türk gazetecilerin görüşlerini açıklamasının ardından öneri oylamaya sunuldu. Konferansa katılan gazetecilerin oybirliğiyle ‘Türk-Yunan Gazeteciler Birliği’ kurulması kabul edildi.

Haberin Devamı

DHA