Gündem Türkan Nine ne yaşar, ne yaşamaz

Türkan Nine ne yaşar, ne yaşamaz

Paylaş
Türkan Nine ne yaşar, ne yaşamaz

75 yaşındaki Türkan Bal, Nüfus Müdürlüğü'ne gidince kendisinin 'öldüğü' söylendi

Kırıkkale’de yaşayan 75 yaşındaki yaşlı kadın, eskiyen nüfus cüzdanını değiştirmek için gittiği Kırıkkale Nüfus Müdürlüğünde kendisine ölü göründüğünü söyleyen yetkililere, yaşadığını ispatlamaya çalışıyor.

Edinilen bilgiye göre, Ovacık Mahallesi’ndeki evinde tek başına yaşayan ve ölen eşinin emekli aylığı ile yaşamını sürdüren Türkan Bal, eskiyen nüfus cüzdanını değiştirmek için oğlu Sinan Altıntaş ile Kırıkkale Nüfus Müdürlüğüne gitti.

Nüfus Müdürlüğündeki yetkililerin, yaşlı kadına kendisinin "nüfustan düşürüldüğünü" ve ölü olmadığını ispatlaması gerektiğini söyledi.

'KİME SORMUŞLAR ÖLÜ GÖSTERİRKEN?'

Türkan Bal, nüfus cüzdanının üzerindeki fotoğrafın artık çok eskidiğini ve bu fotoğrafı değiştirmek için Nüfus Müdürlüğüne gittiğini belirterek, "Bana ölü olduğumu söylediklerinde çok şaşırdım. Madem ben ölüyüm, eşimin maaşını nasıl alıyorum? Muhtardan alacağım evraklarla yaşadığımı ispatlamam gerekiyormuş. Ben bu yaşlı halimle bunlarla nasıl uğraşacağım" dedi.

Sinan Altıntaş da Nüfus Müdürlüğünün yaptığı yanlışı bir an önce düzeltmesi gerektiğini, annesinin ölü olmadığını ispatlamak zorunda kalmalarının doğru bir şey olmadığını söyledi.

Yaşadıkları duruma anlam veremediklerini dile getiren Altıntaş, "Devlet dairesinde böyle bir ihmal olur mu? Kime sormuşlar annemi ölü gösterirken? Bize, ’Nüfus cüzdanı üzerinde yıllarca işlem yapılmadığı için nüfustan düşürüldüğünü’ söylüyorlar. Bu nasıl bir uygulama? Yaptıkları bu yanlışı bir an önce düzeltmelerini bekliyoruz" diye konuştu.

AA