Gündem Türkan Saylan'ı anıyoruz

Türkan Saylan'ı anıyoruz

Paylaş
Türkan Saylan'ı anıyoruz

Türkan Saylan'ı anıyoruz

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) eski Genel Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan, ölümünün birinci yılında, mezarı başında anıldı.

Haberin Devamı

Prof. Dr. Türkan Saylan’ın Zincirlikuyu Mezarlığı’daki kabri başında düzenlenen anma törenine, DSP Genel Başkanı Masum Türker, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal ve ÇYDD yöneticileri ile çok sayıda seveni katıldı.

ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Aysel Çelikel, burada yaptığı konuşmada, merhum Türkan Saylan’ın toplumsal sorunlar için çözüm ürettiğini, insanlara hizmet etmeyi bir yaşam biçimi haline getirdiğini belirtti. Çelikel, "Sevgili yol arkadaşımız Türkan Saylan’ı sevgilerimizle, dualarımızla, yüreğimizde hüzün ile anıyoruz. O, görevini en iyi şekilde tamamlayarak huzur içinde aramızdan ayrıldı" dedi.

Çelikel, ÇYDD’nin "Ergenekon" soruşturmaları ile anılmasının kendilerini çok üzdüğünü ifade ederek, "Sayın savcılarımızdan ÇYDD hakkında
tahkikata gerek yoktur, kararı vermelerini bekliyorum" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Türkan Saylan’ın kendisine yapılan iftiralardan, yalanlardan, kötülüklerden hiç yılmadığını belirten Çelikel, şöyle konuştu:

"Uğruna mücadele verdiği Atatürk sevgisi, Cumhuriyetimizin değerleri, çağdaş insan ve çağdaş topluma ulaşma ülküsüne inancı tamdı. Kaybının birinci yılında, yaşama kazandırdığı gençler, hastaları, herhangi bir dönemde hayatını kolaylaştırdığı insanlar, aileler, ÇYDD yöneticileri, şubeler, gönüllüler, dostları ve bütün Atatürkçüler onu hasretle anıyorlar, dualarını eksik etmiyorlar. Işıklar içinde uyu sevgili Türkan Saylan."