Yaşam Türkan Saylan'ın hayatı beyazperdeye aktarılıyor

Türkan Saylan'ın hayatı beyazperdeye aktarılıyor

Paylaş
Türkan Saylan'ın hayatı beyazperdeye aktarılıyor

Cüzzamla savaşın öncüsü, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin kurucusu Prof. Dr. Türkan Saylan'ın yaşam öyküsünü beyazperdeye taşıyacak olan “Türkan” filminin çekimleri başlıyor

Saylan’ın gençlik yıllarını anlatan “Türkan” dizisi perşembe akşamı ekrana gelecek olan 26. bölümüyle Kanal D’de final yapıyor.

Milliyet'in haberine göre, dizinin yapım şirketi Koliba Film ise planlanandan önce biten projenin finalini sinemaya aktarmaya karar verdi. “Türkan” filmini yine, dizinin de yönetmen koltuğunda oturan genç kuşağın başarılı ismi Cemal Şan çekmeye hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Oya Yüce’nin de senaryosunu yazdığı filmde, bu kez Türkan Saylan’ın yaşamının son dönemi anlatılacak.

Dizi projesinde, gençlik yıllarını Pınar Öğün’ün oynadığı Saylan’ı bu sezon “Öyle Bir Geçer Zaman Ki” dizisinde Ali Kaptan’ın annesi Hasefe Hanım karakterini canlandıran, 66 yaşındaki usta tiyatrocu Meral Çetinkaya oynayacak. Çetinkaya daha önce “Solgun Bir Sarıgül” ve “Hazal” filmleriyle Altın Portakal ödüllerinin de sahibi olmuştu.

HİÇBİR ÜCRET ALMAYACAKLAR

Türkan Saylan’ın ikinci ölüm yıldönümü olan 18 Mayıs’ta gösterime girmesi planlanan film için teklif götürülen isimler arasında, usta oyuncular Tarık Akan, Çetin Tekindor, Hüseyin Avni Danyal ve Ayşenil Şamlıoğlu’nun yanı sıra Binnur Kaya, Şevket Çoruh, Sarp Apak ve Begüm Birgören de bulunuyor.

Haberin Devamı

Film teklifini alır almaz kabul eden oyuncuların, Türkan Saylan’ın filmine destek olmak için ücret almadan kamera karşısına geçeceği öğrenildi.